Web Analytics
scris sâmbătă, 27.01.2024

Alina Gorghiu cere adoptarea în regim de urgență a legilor împotriva drogurilor

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, le cere parlamentarilor să dea dovadă de maturitate politică și să adopte, în regim de urgență, pachetul de legi pentru combaterea consumului și traficului de droguri.

Alina Gorghiu cere adoptarea în regim de urgență a legilor împotriva drogurilor

Citește și: Alina Gorghiu: „Consiliul Judeţean Argeş nu mai poate rămâne sat fără câini!”


„În continuare, combaterea fenomenului drogurilor şi asigurarea unei legislaţii adoptată la amploarea acestui fenomen constituie priorităţile mele ca senator şi ca ministru al Justiţiei. Suntem o societate care nu va fi deloc ferită (…) de flagelul drogurilor, trafic de droguri, o populaţie tânără afectată de consum de droguri. În Parlament, la acest moment, sunt trei iniţiative cheie care ar putea să ducă la diminuarea fenomenului traficului de droguri. Ca ministru al Justiţiei, apelez la înţelepciunea colegilor mei din Parlament. Suntem în an electoral, probabil că activitatea în Parlament nu va fi în permanenţă la foc continuu, de aceea cred că trebuie să tratăm cu maximă responsabilitate adoptarea, în procedură de urgenţă, a celor trei iniţiative”, a declarat Alina Gorghiu sâmbătă, la Piteşti.

Citește și: Actele tuturor românilor trebuie digitalizate în trei ani


Ea a precizat că este vorba de proiectul de lege privind înfiinţarea registrului traficanţilor de droguri, proiectul referitor la înfiinţarea unor centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri, precum şi proiectul cunoscut sub numele de „2 Mai”, care prevede că traficanţii de droguri nu pot primi condamnări cu suspendare. „Apelul rămâne valabil către colegii parlamentari pe toate aceste trei proiecte. Eu mi le-am setat ca prioritate ca ministru al Justiţiei, ca senator, Partidul Naţional Liberal le are ca priorităţi (…) şi nu avem niciunii voie să stăm pasivi la acest fenomen”, a mai spus ministrul Justiţiei.

î

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită