Web Analytics
scris sâmbătă, 27.01.2024

Actele tuturor românilor trebuie digitalizate în trei ani

Actele tuturor românilor vor trebui digitalizate în cel mult trei ani. De altfel, toate documentele din Europa vor trece prin acelaşi proces, urmând ca sistemele ţărilor membre să fie interconectate.

Actele tuturor românilor trebuie digitalizate în trei ani

Citește și: Accident la Piteşti. Prim ajutor pentru o persoană


După acest moment, vom avea cu toţii un portofel electronic în care se vor regăsi de la certificatul de naştere la diplomele de studiu sau calificare. „Tot ce înseamnă documente vor fi digitalizate de statele membre și vor avea aceeași platformă. Astfel încât, de aici încolo, sistemele de parcare din Europa vor fi identice pe același sistem, astfel că cetățeanul român care va merge în Franța plătește parcarea pe aceeași platformă, cum și francezul plătește în România pe aceeași platformă. Statele membre au 2-3 ani timp de implementare a acestor lucruri. Mai mult de atât, certificatul de naștere trebuie să fie digital, certificatul de căsătorie, certificatul de deces sau de divorț. Toate aceste acte, în următorii 2-3 ani, trebuie să fie digitalizate. Din ce știu eu, guvernul român are un program de digitalizare a acestor acte începând cu anul 2024, ceea ce înseamnă că suntem într-un ritm foarte bun de implementare a acestor documente”, a spus Gheorghe Falcă, europarlamentar, sâmbătă, la Antena 3 CNN.
De asemenea, şi dosarul medical al fiecăruia dintre noi va trebui să aibă acelaşi viitor, urmând digitalizarea. Astfel, dosarul medical va fi disponibil în toate statele UE, în cazul în care vom vea nevoie de el. Termenul la care actele trebuie digitalizate este 2026, mai spune Gheorghe Falcă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită