Web Analytics

Alina Gorghiu: „Avem investiţii, avem şi creşteri de pensii şi salarii”

de | 23.12.2021 13:17 | Actualitate, Politica si Administratie

Elementul-cheie pentru a putea asigura, începând cu 1 ianuarie 2022, creșterile de pensii, salarii și alocații este reprezentat de alocarea resurselor în investiții. În lipsa lor, se riscă mult sustenabilitatea pachetului social pe termen lung, avertizează Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului și președinte interimar al PNL Argeș.

„Adoptarea bugetului pe 2022 se află pe ultima sută de metri. Este un plus să intrăm în noul an cu cele două proiecte – Legea bugetului de stat și Legea asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 – adoptate în Parlament. Pentru România cel mai mult contează însă să existe garanții solide în construcția bugetară că sunt suficienți bani pentru a susține investiții pe termen lung creșterile de pensii și salarii care vor urma.

Citește și Alina Gorghiu susține că Legea certificatului verde ar trebui adoptată în Parlament

Tocmai aceasta a fost rațiunea pentru care PNL a insistat ca 7% din PIB să fie alocați pentru investiții. Românii nu trebuie mințiți. Adevărul este unul singur: bani de majorări vor fi doar dacă vom avea investiții care să le susțină și care să asigure modernizarea României. Nu doar partenerii de guvernare, ci toți cetățenii trebuie să înțeleagă că aceasta este singura cale pentru a menține creșterea economică sănătoasă.
Dar trebuie încetat cu această obsesie simplistă că orice creștere de alocări bugetare este și suficientă pentru a atinge parametrii urmăriți în programul de guvernare. România are nevoie de un buget responsabil. Iar o guvernare din care face parte PNL va ține cont întotdeauna de solicitările sănătoase ale mediului de afaceri: stabilitate, predictibilitate și responsabilitate în domeniul fiscal-bugetare”, a susținut Alina Gorghiu.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu, noul preşedinte al PNL Argeş: „E nevoie de rezultate în timp record”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii