Alina Gorghiu: “Aceasta este poziţia oficială a PNL. Vom respecta angajamentele pe care această coaliţie şi le-a luat”

de | 8.08.2022 12:55 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Preşedintele interimar al Senatului şi președinte al PNL Argeș, Alina Gorghiu, refuză să comenteze afirmaţiile liderului PNL Iaşi cu privire la rotativa premierului stabilită pentru anul viitor, ea dând asigurări că PNL este “un partid serios” care va respecta protocolul coaliţiei de guvernare. “Aş vrea să cred că PSD nu îşi consumă energia să reacţioneze la absolut orice declaraţie a unui coleg din PNL. (…) Noi coaliţia, PNL în principal, ne concentrăm pe ce avem de făcut şi de comentat o să încercăm să comentăm mai puţin lucruri care ne despart sau care ar putea crea artificii”, a afirmat Gorghiu.

Citește și: BNR: Majorarea ratei dobânzii de politică monetară a intrat în vigoare

“E o declaraţie care aparţine unuia dintre colegi, însă trebuie să ştiţi cu toţii că Partidul Naţional Liberal e un partid foarte serios şi când ne-am asumat această coaliţie am făcut-o ştiind care este parcursul la care ne-am angajat. (…) PNL este un partid serios şi respectă absolut orice angajament, mai ales că vorbim de un angajament care a dat stabilitate României într-un moment de criză, într-un moment foarte complicat. Nu vreau să comentez declaraţia acelui coleg, aceasta este poziţia oficială a Partidului Naţional Liberal: vom respecta protocolul, vom respecta angajamentele pe care această coaliţie şi le-a luat”, a declarat, luni, Alina Gorghiu.

Gorghiu a mai subliniat că PNL nu se “joacă de-a respectatul” unor înţelegeri şi este de părere că “reacţiile la cald nu sunt sănătoase”. 

Citește și: Fiscul amână publicarea “listei datornicilor”

“Aş vrea să cred că PSD nu îşi consumă energia să reacţioneze la absolut orice declaraţie a unui coleg din PNL. Pe o temă atât de serioasă, ce se discută în coaliţie este literă de lege, ce poziţie are liderul partidului e, la fel, direcţia publică, oficială a Partidului Naţional Liberal. Tensiunile sunt inerente. În România, noi nu avem cultura coaliţiilor, ne descurcăm din mers şi învăţăm să funcţionăm din mers, însă obiectivul foarte clar e acela de a asigura stabilitate într-o perioadă foarte complicată. Ştiu că a obosit lumea să audă că e război la graniţă, dar asta e realitatea, că am obosit să auzim că va fi o iarnă dificilă, dar, iarăşi, asta va fi realitatea, că sunt crize peste crize pe care Guvernul până acum le-a gestionat foarte bine. Ca atare noi, coaliţia, PNL în principal, ne concentrăm pe ce avem de făcut şi de comentat o să încercăm să comentăm mai puţin lucruri care ne despart sau care ar putea crea artificii”, a adaugat președintele PNL Argeș.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole