Web Analytics
scris joi, 17.08.2023

Alexandru Rafila: „Vaccinarea nu va fi obligatorie!”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îi asigură pe cetățeni că vaccinarea nu va fi obligatorie. Acesta face declarații în urma protestului anti-vaccin din fața sediului Ministerului Sănătății. Totodată, Rafila spune că majoritatea protestatarilor care sunt acum în stradă au fost vaccinați în copilărie.

Alexandru Rafila: „Vaccinarea nu va fi obligatorie!”

Citește și: Probleme la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung. Avocatul Poporului Pitești s-a sesizat din oficiu

Joi, începând cu ora 11:00, în fața sediului Ministerului Sănătății a început un protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor – AUR pe motiv că Strategia Națională de Vaccinare ar aduce „vaccinare obligatorie”. ​Ministerul Sănătății nu promovează în niciun fel o politică de obligativitate a vaccinării și „se face un cal de bătaie dintr-o falsă problemă”, a declarat joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă la sediul instituției. Strategia Națională de Vaccinare „nu face altceva decât să stabilească principiile și accesul la un program de vaccinare. Avem interesul să ne protejăm copiii. Nu înțeleg de ce se insistă pe obligativitate”, a adăugat ministrul Sănătății.

Citește și: Scandalul de corupţie de la Arestul IPJ Argeş ia amploare! Poliţişti, pe surse: „Marangoci avea locuri doar pentru cei arestaţi preventiv de pe care putea să mulgă ceva”

Ministerul Sănătăţii a declarat anterior că proiectul de hotărâre de guvern privind strategia naţională de vaccinare în România până în 2030, care a fost pus în dezbatere publică zilele trecute, nu impune vaccinarea obligatorie, inclusiv în şcoli. „Strategia de vaccinare nu impune vaccinarea obligatorie, dar dă dreptul tuturor, mai ales pacienţilor cu boli cronice, să se vaccineze gratuit, dacă doresc. Compensarea vaccinurilor este contrară principiului obligativităţii, iar România face în acest moment acest pas important pentru adolescenţi şi adulţi”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *