Web Analytics
scris duminică, 15.01.2023

ALEXANDRU RAFILA: „A fost confirmat cu flurona un bebeluş de cinci luni”

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a afirmat că, în urma testelor rapide, a fost confirmat cu infecţie simultană cu gripă şi cu SARS- CoV-2 un bebeluş de cinci luni, iar probele prelevate de la el s-au transmis la Centrul Regional de Sănătate Publică la Iaşi, în vederea confirmării, subliniind că problema nu e poliinfecţia, ci modul în care va evolua, informează news.ro.

ALEXANDRU RAFILA:  „A fost confirmat cu flurona un bebeluş de cinci luni”

Citește și: ANAF a pus tunurile pe firmele austriece. Uite ce datorii au în România!

„A fost confirmat (n.r. – cu flurona, infectarea simultană cu virusurile gripal şi SARS-CoV- 2) un bebeluş de cinci luni, cu teste rapide. Probele de la el s-au transmis la Centrul Regional de Sănătate Publică la Iaşi, în vederea confirmării printr-un test PCR. Aşteptăm şi noi rezultatele”, a declarat ministrul.

Ministrul Sănătăţii a precizat că problema nu este că bebeluşul are o poliinfecţie, ci modul în care acesta va evolua.

„Până la urmă, dacă evoluţia clinică a copilului nu este problematică, şi nu am niciun fel de informaţie că ar fi problematică, nu asta este problema, că are o poliinfecţie, problema e dacă evoluează clinic favorabil”, a adăugat ministrul”, a subliniat Rafila.

Citește și: Probleme grave la Institutul Național de Statistică. Precizările Sindicatului referitoare la numirea în funcții de conducere

Peste 4.600 de cazuri de gripă clinică au fost raportate la nivel naţional în săptămâna 2-8 ianuarie, iar 411 cazuri au fost confirmate de laborator, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). De la începutul sezonului, au fost înregistrate 15 co-infecţii cu virus gripal şi SARS-COV-2, dar şi 19 co-infecţii de virus gripal cu virus sinciţial respirator. Până în prezent, au fost comunicate 15 decese confirmate cu virus gripal.

Aricol preluat din ziarul bursa.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *