Web Analytics

Alertă la centrala nucleară Zaporojie

de | 19.08.2022 10:10 | Actualitate, Home

Ministerul ucrainean al Apărării a avertizat că Rusia ar putea pregăti o provocare, azi, la centrala nucleară din Zaporojie. chiar în ziua în care secretarul general al ONU se află în Ucraina. Temerea este alimentată de faptul că specialiștii ruși au părăsit deja zona.
În replică, Ministerul rus al Apărării a anunţat că Ucraina este cea care intenţionează să comită provocări la această centrală, vizată de numeroase bombardamente în ultima vreme, relatează agenţiile de presă Unian şi Reuters, potrivit Agerpres.

Citește și: Importurile de gaze ruseşti în România au fost limitate


„Ocupanţii au anunţat pe neaşteptate „zi liberă” (pentru vineri) la centrala nucleară din Zaporojie. Astfel, la 19 august aici se va afla doar personalul operaţional. Intrarea va fi închisă pentru toţi ceilalţi angajaţi”, a indicat serviciul de informaţii militare ucrainene pe aplicaţia Telegram, adăugând că, din informaţiile de care dispune, reprezentanţi ai Rosatom (Agenţia nucleară rusă), care s-au aflat în ultimul timp permanent la centrală, au părăsit „urgent” teritoriul obiectivului.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *