Web Analytics
scris miercuri, 30.08.2023

Alertă alimentară: Pui congelat, retras din magazine

Autoritatea Sanitar Veterinară a anunțat retragerea din magazine a unui lot de sferturi posterioare de pui congelate, produse în Polonia.Reprezentantii ANSVSA cer populației care a cumpărat produsul să nu-l consume.

Alertă alimentară: Pui congelat, retras din magazine

Citește și: Pacientă salvată de dr. Goleșteanu, tânăr neurochirurg la SJUP


Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a anunțat că cel puţin 134 de cazuri de salmoneloză, despre care se crede că ar fi asociate cu consumul de carne de pui infectată, au fost depistate în 10 ţări din UE și în Norvegia. O persoană a murit în Austria din cauza acestei infecţii. Cazurile au fost raportate pentru perioada ianuarie-august 2023.

Citește și: Abia inaugurat, podul de la Brăila se deșurubează. „Muncitorii au uitat să strângă anumite şuruburi. Nu cade podul”


Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, s-a decis rechemarea produsului ”Sferturi posterioare de pui congelate”, la 10 kilograme, numărul de lot 228/3/23, cu data de expirare 16.08.2025. Producătorul este firma poloneză Cedrob S.A. Produsul este retras din cauza contaminării cu Salmonella Enteritidis. Persoanele care l-au cumpărat sunt sfătuite să nu îl consume şi să îl returneze în magazinul de unde l-au achiziţionat, împreună cu bonul fiscal, a mai transmis ANSVSA.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *