Web Analytics

Abia inaugurat, podul de la Brăila se deșurubează. „Muncitorii au uitat să strângă anumite şuruburi. Nu cade podul”

de | 30.08.2023 13:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

O filmare postată de un bărbat pe TikTok a devenit virală după ce acesta a început să îndepărteze cu mâna şuruburile care nu erau fixate pe parapetul Podulul de la Brăila. Reacția autorităților a venit imediat. Preşedintele CNAIR, Alin Şerbănescu dă vina pe constructorul podului, sub posesia căruia se afla încă construcţia, că nu au fost verificate toate aceste şuruburi care fixează parapeţii. Alin Şerbănescu a subliniat că nu există niciun risc de cădere sau de prăbuşire chiar dacă şuruburile parapetului nu sunt fixate corespunzător şi că de astăzi acestea au început să fie strânse de către echipa de construcţie.

Citește și: Şoferiţa drogată care a ucis un băiețel de 3 ani a fost lăsată în libertate


„Este vorba despre şuruburi la parapet, nu la structura de rezistenţă a podului, deci nu cade podul. Deşi este vorba despre parapet, şi dacă, să spunem, are loc un accident şi cineva acroşează parapetul, nu există riscul să cazi în Dunăre, pentru că după acel parapet mai este un trotuar de 3 metri şi mai este încă un parapet. Podul de la Brăila este încă sub posesia şi în responsabilitatea antreprenorului, pentru că încă nu s-a făcut recepţia finală la terminarea lucrării. Constructorul e obligat să rezolve neconformităţile până la sfârşitul lucrării. Am vorbit deja cu ei, i-am pus să verifice toate şuruburile şi să le înlocuiască sau să le completeze pe cele lipsă şi să strângă toate celelalte şuruburi. Astăzi s-au ocupat de verificat şi de strâns şuruburile. Constructorul spune că a avut mai multe echipe, nu s-au înţeles echipele între ele şi au uitat să strângă anumite şuruburi”, a spus Alin Şerbănescu, preşedintele CNAIR.

Citește și: Dobrin omorât a doua oară, chiar de ziua lui


Autorităţile au asigurat că toate şuruburile vor fi verificate şi strânse. Preşedintele CNAIR a mai spus că podul nu este destinat pietonilor şi bicicliştilor iar bărbatul care a înregistrat filmarea se afla în mod ilegal pe calea de rulare a podului.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *