Web Analytics

Alegerile de la Câmpulung, contestate la BEC

de | 8.10.2020 13:15 | Actualitate, Politica si Administratie

N-au primit voturi nici cât să devină consilieri locali, dar rezultatul alegerilor locale de la Câmpulung l-au considerat a fi unul afectat de fraudă. Trei candidați la primăria musceleană au contestat, astfel, rezultatul din 27 septembrie, cererile lor fiind transmise Biroului Electoral Central.
Nemulțumiți au fost Marian Rădulescu, de la PRO România, Florin Bivol, reprezentant ALDE, și independentul Ioan Virgil Stuparu. Ei au pus în discuția membrilor BEC diverse incidente în secțiile de vot și erori în completarea proceselor-verbale de constatare a rezultatului alegerilor. Numai că Biroul Electoral a respins toate cele trei contestații.
În cazul celor care au reprezentat partide în alegeri, Rădulescu și Bivol, respingerea a ținut de motivul că ambii au formulat contestațiile în mod individual, neavând, astfel, calitatea cerută de lege. În mod normal, partidele în cauză erau îndreptățite a face plângeri. Iar în ceea ce-l privește pe Stuparu, BEC a constatat că petiționarul nu a depus probe care să dovedească cele reclamate, astfel că nici în cazul lui cererea nu a fost admisă, rezultatele de la Câmpulung rămânând cele cunoscute.
C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii