Web Analytics

ALDE Pitești a marcat 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România printr-un eveniment special

de | 28.03.2018 07:11 | Politica si Administratie

ALDE PIT images thumb medium480 350Marți 27 martie, organizația ALDE Pitești, a marcat 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România printr-un eveniment special organizat la sediul din Găvana, unde zeci de piteșteni au fost invitați. invitând piteștenii marți, la sediul din Găvana. Vicepreședintele organizației ALDE- Pitești, Cătălin Gherzan, Simona Negoiță, președinte OFLDE -Argeș și Eny Pavel, președinte OFLDE-Pitești, au susținut prelegeri foarte interesante despre contextul și momentul Unirii Basarabiei cu România, dar și despre eforturile liberalilor, alături de Regele Ferdinand, pentru acest deziderat. Un moment impresionant a fost atunci când consilierul local Ionuț Zidaru, profesor de istorie și seniorul ALDE Petre Luțu, fost deținut politic în perioada regimului comunist, inclusiv la închisoarea Pitești, unde a fost aplicat cutremurătorul experiment al reeducării prin tortură au vorbit despre momentul Unirii.
Mai trebuie precizat că vicepreședintele ALDE Pitești, Cătălin Gherzan, a pus pe stejarul ce reprezintă legătura dintre Basarabia și România un mesaj de solidaritate cu frații de peste Prut.

CGPI images 2018 thumb medium480 350 01
Filiala ALDE Pitești a celebrat astfel, împreună cu piteștenii 100 de ani de la ziua de 27 martie 1918, atunci când Sfatul Ţării din Basarabia, întrunit la Chişinău, a votat unirea Basarabiei cu România, această unire fiind de fapt reunificarea vechii provincii româneşti Basarabia, ruptă de Moldova şi alipită de Rusia ţaristă în anul 1812.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii