Web Analytics

Ajutor de 3.000 de euro de la stat pentru cultivarea roşiilor

de | 26.01.2017 19:34 | Actualitate

tomate

Fermierii ar putea primi un sprijin anual de 3.000 de euro pentru cultivarea tomatelor în sere şi solarii, astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producţia autohtonă, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.


Schema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, pentru susţinerea produsului tomate în spaţii protejate. Pentru a primi ajutorul de minimis beneficiarii trebuie, printre altele, să deţină o suprafaţă cultivată cu roşii în spaţii protejate de minim 1000 mp şi să obţină o producţie de minim 2 kg tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minim 2000 kg dovedită cu documente justificative. De asemenea, aceştia trebuie să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate.
„S-a plecat de la ideea că noi importăm 50.000 de tone de tomate şi exportăm doar 3 mii. Aşadar, pentru următorii opt ani se acordă câte 3.000 de euro pe an pentru 1.000 de mp de solar sau sere, deci spaţii protejate pentru cultivarea roşiilor. Cel mai important lucru: s-a dat o cantitate extrem de mică, adică două tone, respectiv 2 kg pe metru pătrat, tocmai pentru a încuraja fermierii sau potenţialii producători. Noi vom merge în fiecare comună din Argeş şi o să luăm legătura cu fermierii care doresc acest lucru, pentru că este foarte important să poţi să primeşti timp de opt ani câte 3.000 de euro cu o producţie de 2 tone pe mia de metri pătraţi”, a declarat, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural de joi, directorul Direcţiei pentru Agricultură Argeş, Corneliu Vasilescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii