AJFP Argeș: Programul TEZAUR continuă și în luna mai

de | 5.05.2022 13:34 | Actualitate, Economie, Home

Ministerul Finanțelor emite, începând de luni, 2 mai 2022, noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1 şi 3 ani și dobânzi de 5,5% și 6,15%. 

”Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.
Titlurile de stat emise în cadrul programului Tezaur reprezintă, în continuare, o modalitate de economisire avantajoasă pentru populație. 

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

Citește și:Ministerul Finanțelor, anunț important pentru angajatori: CREȘTEREA VOLUNTARĂ CU 200 LEI A SALARIULUI MINIM NU VA FI IMPOZITATĂ

-Între 02 – 26 mai 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online; 

– Între 02 – 27 mai 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului;

– Între 02 – 26 mai 2022 în mediul urban și 02 – 25 mai 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A. 

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. 

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Citește și:Solidaritate cu lucrătorii care pichetează sediul STB

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. 

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. 

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. 

Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publică), www.posta-romana.ro.)”, transmite AJFP Argeș, printr-un comunicat de presă.

Acest articol este despre: AJFP Arges,anaf,program tezaur

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....