Web Analytics
scris luni, 28.03.2022

AGENȚIA EUROPEANĂ A MEDICAMENTULUI: AstaZeneca va introduce un tratament anti-Covid pentru persoanele cu imunitate scăzută

Agenţia Europeană a Medicamentului transmite că a recomandă introducerea pe piaţă pentru persoanele de peste 12 ani a tratamentului preventiv Evusheld de la AstraZeneca, destinat persoanelor al căror sistem imunitar este prea slăbit pentru a răspunde la vaccinare.

AGENȚIA EUROPEANĂ A MEDICAMENTULUI: AstaZeneca va introduce un tratament anti-Covid pentru persoanele cu imunitate scăzută

Citește și: A patra doză de vaccin anti-COVID-19 cu serul Pfizer reduce cu 78% rata mortalităţii în urma infectării

„Autoritatea de reglementare europeană a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Evusheld, dezvoltat de AstraZeneca AB, pentru prevenirea virusului Sars-CoV-2 la adulții şi adolescenţii începând de la 12 ani, cu o greutate de cel puțin 40 kg înainte de o potenţială expunere la virus. Profilul de siguranță al Evusheld a fost favorabil, iar efectele secundare au fost în general ușoare, cu un număr mic de persoane care au avut reacţii”, a fost anunțul EMA.

Citește și: ACUM! Locomotivă cuprinsă de flăcări în gara Golești! Intervin pompierii

Cocktailul terapeutic Evusheld combină două tipuri de anticorpi de sinteză (Tixagevimab și Cilgavimab) și se administrează sub forma a două injecții intramusculare. Acești anticorpi ajută sistemul imunitar să lupte împotriva virusului atunci când îl întâlnește, țintind proteina sa Spike, care îi permite să intre în celule pentru a le infecta.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *