Web Analytics
scris vineri, 22.10.2021

Agent imobiliar specializat în ţepe. Cum opera şi cum îşi racola victimele

Pe vară, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au reținut un bărbat de 42 de ani din Alexandria, județul Teleorman. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada martie 2020-mai 2021, bărbatul ar fi indus în eroare mai multe persoane, cărora le-ar fi oferit spre închiriere diverse apartamente. Iar după încheierea contractelor și încasarea sumelor de bani pentru chirie și comision, nu ar mai fi răspuns apelurilor clienților.Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 60.000 de lei. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru dispunerea unei măsuri preventive. Măsura preventivă stabilită a fost controlul judiciar.

Agent imobiliar specializat în ţepe. Cum opera şi cum îşi racola victimele

A înșelat și o asociație caritabilă care strânge fonduri pentru persoanele nevoiașe

La sfârșitul lunii august, Mihai Ionuț Jurubiță a fost trimis în judecată, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată. Din rechizitoriul întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești reiese că, sub paravanul unei agenții imobiliare, în perioada februarie 2020-iunie 2021, Jurubiță a indus în eroare 14 persoane fizice sau juridice, printre care și o asociație caritabilă care strânge fonduri pentru oamenii sărmani, prin prezentarea ca adevărate a unor fapte nereale.

Inculpatul își vâna victimele postând anunțuri de închiriere pe diferite site-uri de specialitate sau sunând la numerele de telefon din anunțurile date în presa scrisă. Mergea apoi cu persoanele interesate să vizioneze apartamentele, fără ca proprietarii să fie anunțați. Având cheile de acces în respectivele proprietăți, bărbatul le prezenta potențialilor chiriași locația, după care, folosind un contract tipizat, încasa diferite sume de bani cu titlu de chirie, bani care, însă, nu mai ajungeau la adevărații proprietari.

Citește și Exclusiv. Cum opera banda spărgătorilor de case ce a lovit în Argeş şi Vâlcea / Tâlharii din banda de la Cocu îngropau în pădure banii furaţi

Un alt mod de operare consta în aceea că închiria același apartament mai multor persoane. Oamenii ofereau diferite sume de bani ca avans, numai că, atunci când trebuiau să se mute în noua locuință, agentul fie nu mai răspundea la telefon, fie le spunea că proprietarul apartamentului nu mai vrea să închirieze. Deși le promitea restituirea sumelor, acest lucru nu se întâmpla.
În 2017, Jurubiță a fost trimis în judecată ca inculpat, la Tribunalul Teleorman, într-o infracțiune de delapidare. Numai că Jurubiță și-a mutat „afacerile” în Argeș, unde a găsit teren fertil pentru escrocheriile pe care le punea la cale. Astfel că s-a ales cu mai multe plângeri penale, în urma cărora a fost trimis în judecată în două dosare penale la Judecătoria Pitești, unul fiind din 2020.

În dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Pitești din 2021 și în care agentul imobiliar specializat în țepe a și fost arestat în această vară, la termenul din data de 14 octombrie, în ședința Camerei de Consiliu, având ca obiect verificarea măsurii preventive, magistrații au decis menținerea controlului judiciar. În mod surprinzător, însă, au admis cererea inculpatului de modificare a obligației de a nu se apropia de persoanele vătămate sau martori, direct sau indirect, permițându-i să ia legătura cu persoanele vătămate, prin intermediul avocatului, în vederea unei eventuale împăcări. În schimb, magistrații piteșteni i-au respins cererea de a-și desfășura activitatea în exercitarea căreia a săvârșit faptele, respectiv cea de agent imobiliar.

Citește și Piteştenii de pe strada Pinului cer montarea urgentă a unor limitatoare de viteză

Citește și Surse: adjuncţii IPJ Argeş, băgaţi în cercetare prealabilă după cazul fostului adjunct de la Poliţia Mioveni

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită