Web Analytics

Piteştenii de pe strada Pinului cer montarea urgentă a unor limitatoare de viteză

de | 24.06.2021 14:20 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

# Petiția a fost înaintată la Primăria Pitești, însă a fost respinsă în Comisia de Circulație # Primarul Gentea spune că „Poliția n-a fost de acord” # Deși pe stradă sunt montate indicatoare ce limitează viteza la maximum 10 km/h, șoferii teribiliști cu automobile puternice n-o respectă și oricând se pot produce grave accidente rutiere # George Vasilescu de la Biroul Rutier Pitești: „Se vor monta niște indicatoare cu oprirea interzisă până se va vedea cum se descurcă traficul”

Mai mulți locatari de pe strada Pinului din cartierul Trivale, o stradă îngustă care duce la mânăstirea din pădure, au solicitat montarea unor limitatoare de viteză, motivând că acestea ar duce la creșterea siguranței de deplasare a pietonilor. Adresele au fost transmise către primarul municipiului Pitești și către Administrația Domeniului Public Pitești în data de 2 iunie 2021.

Locatarii de pe Pinului reclamă că șoferi teribiliști pun în pericol viața pietonilor și a animalelor de companie

„Strada Pinului din cartierul Trivale (municipiul Pitești) este o stradă îngustă, fiind, în esență, o zonă pietonală, motiv pentru care au fost montate indicatoare de limitare a vitezei de circulație pentru autoturisme la maximum 10 km/h. Această stradă este tranzitată zilnic de zeci, chiar sute de oameni care se deplasează pe jos (cei mai mulți având și animale de companie) sau cu rolele/bicicletele dinspre cartierul Trivale către Mânăstirea Trivale și Parcul Trivale. În ultima perioadă de timp (2 luni de zile), str. Pinului a început să fie tranzitată atât ziua, cât și seara/noaptea, de mulți șoferi tineri cu autoturisme puternice (cu capacitate cilindrică mare), care se deplasează cu viteză foarte mare (mult peste limita de 10 km/h impusă prin indicatoarele amplasate pe stradă) și pun în pericol atât siguranța persoanelor care se deplasează pe jos ori cu rolele/bicicletele, cât și pe cea a animalelor de companie (fie ale persoanelor care tranzitează această zonă rezidențială, fie ale rezidenților), care, de multe ori, au fost călcate de autotursimele conduse de acești șoferi (care nu au respectat limita vitezei de deplasare pe str. Pinului)”, argumentează semnatarul petiției, Dragoș Saru.

Primarul Cristian Gentea: „A fost pe ordinea de zi și s-a respins”

Am luat legătura cu primarul Cristian Gentea, pentru a afla dacă aceste petiții au fost analizate și ce decizie s-a luat în cadrul Comsiei de Circulație. Procedural, în astfel de cazuri, adresele sunt analizate, apoi, dacă se aprobă în comisie, este necesar și un aviz de la Poliția Rutieră. Însă petiția locatarilor de pe strada Pinului nu a primit un aviz favorabil. „A fost pe ordinea de zi și s-a respins. N-a fost de acord Poliția”, a spus Cristian Gentea.
În cadrul Comsiei de Circulație sunt câte doi reprezentanți de la Serviciul Rutier și de la Biroul Rutier. Am discutat și cu George Vasilescu de la Biroul Rutier Pitești, care ne-a confirmat că este respinsă cererea, însă poate fi reluată în analiză dacă apar din nou solicitări. „Dacă îmi amintesc bine, este vorba că strada este și un pic în rampă și, din punct de vedere tehnic, se consideră că nu e chiar oportună montarea unor astfel de limitatoare în rampă sau în pantă”, a spus agentul Vasilescu.

De asemenea, urmează a fi făcute niște schimbări în perioada următoare în zona Schitului Trivale, prin care să se limiteze cumva accesul oamenilor cu mașina spre strada Trivale. „Se vor monta niște indicatoare cu oprirea interzisă acolo, o perioadă, până se va vedea cum se descurcă traficul. E o străduță care se înfundă, trebuie să existe o soluție ca ei să întoarcă și să nu mai oprească în zona schitului. Practic, mașinile nu prea ar mai avea acces în zona respectivă. Cumva, s-ar limita un pic traficul cu soluția asta. Vedem mai departe cum se va schimba. Sunt niște soluții care trebuie încercate, altfel nu avem de unde să ne dăm seama dacă se schimbă în bine sau nu”, ne-a explicat George Vasilescu.
Din momentul în care vor exista aceste indicatoare cu oprire interzisă, cei care opresc mașinile la schit pot fi atenționați/sancționați de către Poliția Locală, pentru că se aglomerează/blochează acea stradă.

Citește și Modificări la Codul Rutier: limită de viteză de 30 km/h pentru biciclişti şi interzicerea utilizării telefonului mobil pentru pietonii care traversează strada

Citește și Limitator de viteză amplasat pe o stradă din Pitești

Citește și Mari Pană, prinsă de radar şi amendată pentru viteză

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii