Web Analytics

AFIR vine cu o nouă pagină de internet pentru solicitanții de fonduri europene

de | 14.12.2022 13:35 | Actualitate, Home

În contextul aprobării Planului Național Strategic pentru perioada 2023 – 2027, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale va lansa o nouă pagină de internet, pentru care așteptăm opinii, sugestii și observații. Noul portal va fi accesibil publicului larg, accesând link-ul www.afir.ro, începând din data de 16.12.2022. 

Menționăm că actualul portal, disponibil în continuare pe adresa www.afir.info, este funcțional și actualizat la zi. Astfel, fermierii, procesatorii, antreprenorii și autoritățile publice care derulează investiții finanțate din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală vor putea accesa în continuare, fără restricții, toate secțiunile și aplicațiile aferente acestei platforme cu care s-au obișnuit.

Citește și: Ministerul Agriculturii a solicitat Comisiei Europene decontarea a peste 253 de milioane de euro, fonduri plătite deja către fermierii români prin AFIR

Provocările tehnologice și tendința de digitalizare completă a serviciilor pe care AFIR le oferă solicitanților și beneficiarilor de fonduri europene nerambursabile au scos în evidență necesitatea de a pune la dispoziția publicului un instrument online actualizat la nivelul tehnologic de azi. Proiectul noului portal propune o abordare mai facilă, mai accesibilă tuturor partenerilor noștri, modernă și intuitivă. Suntem una dintre instituțiile publice cu cel mai ridicat grad de digitalizare și acest lucru ne determină să lucrăm constant la îmbunătățirea acestui aspect, noua interfață web fiind doar una din ultimele măsuri concrete pe care le-am dezvoltat”, a precizat George CHIRIȚĂ, Directorul general al AFIR.

Citește și: Pastila de frumos. Prinţul Charles de Wales, la ediţia viitoare a Simfoniei Lalelelor

Noul portal al AFIR va reprezenta un instrument de lucru deosebit de important, atât prin rolul său de informare, cât mai ales prin rolul său de platformă digitală prin intermediul căreia solicitanții pot depune cereri de finanțare pentru investiții, beneficiarii privați pot derula proceduri de achiziții, pot încărca răspunsuri la solicitările de informații suplimentare, pot depune contestații etc. De asemenea, tot prin intermediul noului portal va fi disponibilă Baza de Date cu Prețuri de Referință, o nouă listă cu societățile de consultanță, care acum permite formularea de opinii privind calitatea serviciilor oferite, o hartă interactivă care afișează adresa exactă și contactele structurilor AFIR, dar și a proiectelor finanțate prin FEADR dar și alte aplicații și funcționalități. 

După încheierea perioadei de consultare publică, noul portal al AFIR va înlocui portalul actual la începutul lunii ianuarie 2023.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *