Web Analytics

Aferim, Meletie!

de | 22.11.2023 14:05 | Actualitate, Home, Opinii

După hibridul lup-câine, apărut în Munții Făgăraș, ne pricopsim acum și cu hibridul preot-călugăr, lansat oficial la parohia Mănicești – Băiculești din județul pilot Argeș. Rege al turtei dulci, după (re)numele făbricuței pe care a dezvoltat-o ca afacere familială, dar și inventator al slujbelor în limbajul mimico-gestual, creativul și totodată controversatul părinte Constantin Onu a devenit, în premieră absolută, primul călugăr însurat care slujește în biserică. Că doar asta înseamnă, din punct de vedere lumesc și burlesc, noul său statut.
Nici nu știm ce să facem, să râdem, să plângem sau să aplaudăm că Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se modernizează?

Pe de altă parte, având în vedere că mulți popi, deși divorțați, țin în continuare slujbe, ba se mai afișează și cu amantele în spațiul public, măcar popa Onu, acum călugărul Meletie, e mai legist. Ca să nu cadă în păcat, a cerut acordul sihaștrilor de la Athos să rămână însurat. A promis, în schimb, că nu va mai face sex cu nevasta. Iar jurământul de castitate ne-a fost confirmat și de coana preoteasă Elisabeta Onu, care zice că s-a întâlnit special cu câțiva viețuitori de la Vatopedu în fața cărora și-a dat acordul ca domnul soț și popă al ei să aleagă calea călugăriei.

Hai că e frumoasă și ortodoxia de rit nou! Uite că a avut ceva dreptate mult hulita Elena Lasconi, să le dea cu flit neomarxiștilor săi din USR atunci când a luat partea familiei tradiționale. Care familie tradițională înseamnă acum și soții Onu. Adică nu doar Meletie, devenit primul preot-călugăr, ci și coana Elisabeta, devenită prima preoteasă măritată cu un sihastru.
Ce avem noi aici, ca să-l citez pe Gogu Steriade, aka Dem Rădulescu, celebrul personaj din seria nemuritoare „B.D. la munte și la mare”? Un portmoneu sau un fonfleu? Sau amândouă? Indiferent de răspunsul dvs final, un lucru a devenit la fel de cert, precum moartea și taxele. Acum, biserica merge și electric, și pe benzină. Și, din unt, ortodoxia a devenit margarină. Aferim!

Citește și Argeş. Constantin Onu a fost uns preot călugăr la Așezământul Monahal din Mănicești

Citește și Preoții din cadrul Protoieriei Pitești au donat sânge

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole