Web Analytics
scris joi, 15.06.2023

Preoții din cadrul Protoieriei Pitești au donat sânge

Preoții din cadrul Protoieriei Pitești au donat sânge

În județul Argeș a fost marcată Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, care are loc, in fiecare an pe 14 iunie. Sectorul Social Filantropic și de Misiune al Eparhei a organizat la Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești o acțiune de donare de sânge, la care au participat preoții de la diferite parohii aflate în jurisdicția protoieriei Pitesti.


Împreună cu aceștia au venit și foarte mulți credincioși care au înțeles mesajul transmis de preoți.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/revedere-de-58-de-ani-pentru-fostul-primar-de-la-curtea-de-arges-259494/


Proiectul este rezultatul parteneriatului încheiat între Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești.


Marcarea anuală a acestei zile favorizează creşterea gradului de conştientizare a necesităţii de sânge şi produse sanguine sigure şi, de asemenea, este un prilej pentru a mulţumi donatorilor de sânge voluntari, neplătiţi, pentru gestul lor salvator de vieţi.


Totodată, Ziua mondială a donatorului de sânge dă ocazia de a chema la acţiune guvernele şi autorităţile naţionale de sănătate pentru a furniza resurse adecvate şi a pune în aplicare sisteme şi infrastructuri pentru a creşte colectarea sângelui de la donatori de sânge voluntari.


Patriarhia Română derulează din anul 2013 campania naţională de donare de sânge intitulată „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, preoții fiind îndemnați să transmită credincioșilor că sângele donat reprezintă un act de milostenie faţă de aproapele aflat în suferinţă.

Foto: Cristian Gheorghe

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *