Adriana Molfea, manager Spitalul Judeţean, despre cazul doctorului cu coronavirus: „Am aflat pe Whatsapp că omul ăsta tuşeşte”

de | 16.04.2020 11:45 | Actualitate

Am vorbit cu Adriana Molfea, managerul Spitalului Judeţean Argeş, despre cazul doctorului depistat cu coronavirus şi cum a aflat despre el. „Am aflat luni seara, pe 13 aprilie, că omul ăsta tuşeşte, de pe un grup de Whatsapp pe care sunt cu şefii de secţie din spital. Şefii de secţie mi-au sesizat cazul domnului doctor. I-am întrebat de ce nu se duce acasă dacă e bolnav. Am întrebat dacă a făcut CT. În acea seară, domnul doctor era de gardă la Costeşti. Colegii au insistat ca a doua zi să vină să facă testul şi apoi să plece acasă. Într-un final l-au lămurit, a venit marţi 14 aprilie, i s-au recoltat probe şi a plecat acasă”.

Iată ce spune Adriana Molfea legat de refuzul doctorului de a fi testat pe 10 aprilie:

„Eu am aflat pe 8 aprilie că vineri 10 aprilie urmează să se facă o serie de testări real time PCR. Am solicitat pe secţii să îmi facă o listă cu personalul care vrea să fie testat. Am făcut o adresă scrisă în acest sens. De la secţia de chirurgie vasculară unde şef e domnul Sârboiu nu am primit vreo listă. Pe 13 aprilie am luat legătura cu doamna Honţaru. Aceasta l-am întrebat pe domnul doctor de ce nu s-a testat şi medicul i-a spus că nu a considerat necesar”. Adriana Molfea spune că a aflat de la doctorul Dan Olariu că medicul Felix Sârboiu nu se simţea bine: „Domnul Olariu mi-a zis că a fost răcit băiatul lui Sârboiu şi că ar fi luat-o de la el. Domnul Olariu a fost şi cel care a insistat să facă testul rapid”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii