Web Analytics
scris joi, 16.04.2020

Adriana Molfea, manager Spitalul Judeţean, despre cazul doctorului cu coronavirus: „Am aflat pe Whatsapp că omul ăsta tuşeşte”

Am vorbit cu Adriana Molfea, managerul Spitalului Judeţean Argeş, despre cazul doctorului depistat cu coronavirus şi cum a aflat despre el. „Am aflat luni seara, pe 13 aprilie, că omul ăsta tuşeşte, de pe un grup de Whatsapp pe care sunt cu şefii de secţie din spital. Şefii de secţie mi-au sesizat cazul domnului doctor. I-am întrebat de ce nu se duce acasă dacă e bolnav. Am întrebat dacă a făcut CT. În acea seară, domnul doctor era de gardă la Costeşti. Colegii au insistat ca a doua zi să vină să facă testul şi apoi să plece acasă. Într-un final l-au lămurit, a venit marţi 14 aprilie, i s-au recoltat probe şi a plecat acasă”.

Adriana Molfea, manager Spitalul Judeţean, despre cazul doctorului cu coronavirus: „Am aflat pe Whatsapp că omul ăsta tuşeşte”

Iată ce spune Adriana Molfea legat de refuzul doctorului de a fi testat pe 10 aprilie:

„Eu am aflat pe 8 aprilie că vineri 10 aprilie urmează să se facă o serie de testări real time PCR. Am solicitat pe secţii să îmi facă o listă cu personalul care vrea să fie testat. Am făcut o adresă scrisă în acest sens. De la secţia de chirurgie vasculară unde şef e domnul Sârboiu nu am primit vreo listă. Pe 13 aprilie am luat legătura cu doamna Honţaru. Aceasta l-am întrebat pe domnul doctor de ce nu s-a testat şi medicul i-a spus că nu a considerat necesar”. Adriana Molfea spune că a aflat de la doctorul Dan Olariu că medicul Felix Sârboiu nu se simţea bine: „Domnul Olariu mi-a zis că a fost răcit băiatul lui Sârboiu şi că ar fi luat-o de la el. Domnul Olariu a fost şi cel care a insistat să facă testul rapid”.

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...