Web Analytics

Adrian Mutu își lansează cartea autobiografică la Sports Festival: „AM TRĂIT MOMENTE CUMPLITE, AM FOST SINGUR!”  

de | 11.06.2022 16:23 | Actualitate, Sport

Adi Mutu e prezent zilele acestea la Cluj, acolo unde va juca meciul de retragere. Azi, actualul antrenor al Rapidului își va lansa autobiografia în cadrul Sports Festival.

Adrian Mutu, golgheterul all-time al Naționalei României (alături de Gheorghe Hagi), își va sărbători cariera la mult așteptatul meci de retragere care va avea loc pe data de 12 iunie a.c., pe stadionul Cluj Arena. La meciul de retragere al argeșeanului Adrian Mutu au fost invitate mai multe personalități din lumea fotbalului, precum Francesco Totti și Andrea Pirlo.

Citește și: Mihai Olteanu, antrenor secund CS Mioveni: „Ne bazăm pe acelaşi lot, nu vrem transferuri doar de dragul de a le face”

De asemenea, la eveniment va participa cel care a purtat și a dat greutate tricoului cu număr 10 al Naționalei, înaintea lui Adrian Mutu, și care a scris istorie în fotbalul mondial: Gheorghe Hagi. Mai mult, în cadrul aceluiași eveniment, Adrian Mutu își va lansa și cartea autobiografică. Cartea, pentru care fostul mare fotbalist român a primit 100.000 de euro în schimbul a „80 de ore de confesiuni” va fi lansată cu o zi mai devreme, înaintea meciului de retragere din carieră. Câteva pasaje cutremurătoare au fost făcute publice din cartea lui Mutu:

Primele zile din decembrie 2004. Eram Adrian Mutu, un fotbalist cu un salariu săptămânal de star de cinema, cu o mașină ultimul tip și cu bonusuri de performanță. Trăiam la Londra, un oraș ce te înghițea cu totul dacă nu dejucai jocul la ofsaid, proaspăt divorțat, fără posibilitatea de a-mi vedea fiul de doi ani, fără prieteni adevărați, dar cu poză pe prima pagină a tabloidelor ce vindeau, zilnic, 800 000 de numere. Cel din fața mea se numea Peter Kay, unul dintre cofondatorii „Sporting Chance”, clinica de reabilitare în care mă găseam după ce fusesem depistat pozitiv cu cocaină în urma unui control antidoping realizat de echipa mea, Chelsea Londra”, se arată în cartea lui Adrian Mutu.

Citește și: FC Argeș pune în vânzare abonamentele pentru sezonul 2022-2023. Vezi prețurile

„Din punct de vedere fotbalistic, treaba mergea ca unsă. […] Dar, pe la spate, Londra mă ‘fura’. Eram un tânăr de 23 de ani, divorțat, iar dorul de Mario, fiul meu cel mare, pe care nu-l vedeam, mă măcina. Nu aveam prieteni, iar părinții veneau, stăteau câteva zile, apoi plecau. Orașul era nebun, vacarm de dimineață până seara, gălăgia se termina abia pe la 2 dimineața. Da, am greșit! O dată tare, de alte câteva ori ceva mai domol și nu mă voi ascunde niciodată în a recunoaște asta. Am trăit momente cumplite, am fost singur, i-am urat ‘Noapte bună!’ depresiei. Dar am avut forța de a reveni, de a porni de la minus infinit, de a lupta, pentru a demonstra că pe viață nu s-a tras oblonul la 24 de ani.

Foto: eurosport.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *