Web Analytics

Adrian Miuțescu: „Proiectul Molivișu se apropie de final”

de | 4.11.2020 15:20 | Actualitate, Politica si Administratie

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan a avut, astăzi, o întâlnire cu aleșii locali ai PNL din județul Argeș. La întâlnire au participat președintele PNL Argeș Adrian Miuțescu (candidat la Camera Deputaților), deputații Daniel Constantin, candidat din partea PNL la Camera Deputaților și Bica Dănuț (candidat la Senat).
Scopul acestei întruniri a fost acela de a dezbate cu primarii PNL stadiul proiectelor pe care aceștia le-au demarat în localitățile lor sau proiectele viitoare pe care aceștia le vor propune comunitățile pe care le conduc. Întâlnirea a fost una interactivă, cu întrebări din partea aleșilor locali ai PNL pentru ministrul de resort, în vederea eficientizării atragerii fondurilor europene și a finalizării proiectelor locale. Temele abordate au fost introducerea rețelelor de gaze naturale în comune, reabilitarea infrastructurii rutiere, introducerea rețelelor de canalizare.
Deputatul Daniel Constantin: „Dincolo de proiectele ridicate de primari au fost 2 concluzii care s-au desprins din întâlnirea de astăzi. În primul rând, de acum înainte nu se vor maia acorda finanțări pe criterii subiective, cum s-a întâmplat în trecut, ci pe criterii obiective, care nu vor fi discriminatorii în funcție de culoarea politică. A doua concluzie, vor fi în continuare resurse. Finanțăm toate proiectele care sunt în derulare și proiectele noi de care au nevoie comunitățile locale”.

Proiectul domeniului schiabil Ghițu-Molivișu a obținut toate avizele demarării lucrărilor

Un subiect important luat în discuție a fost demararea proiectului privind domeniul schiabil Ghițu-Molivișu, despre care ministrul Dezvoltării a anunțat că au fost eliberate toate avizele, astfel demararea lucrărilor urmând a deveni realitate. „Un proiect important care se apropie de sfârșit, adică să primească toate avizele, este proiectul Molivișu, care se găsește acum la avizul final la Ministerul Dezvoltării. Primarii implicați și președintele asociației au fost astăzi aici și au discutat cu domnul ministru. În viitorul apropiat se va încheia acest subiect nerezolvat de PSD de 10 ani de zile, în care și Consiliul Județean Argeș este asociat și nu a reușit să-l rezolve. Probabil că în primăvară vor începe acolo lucrările pentru a finaliza acel proiect de turism de la Molivișu. Ministerul Mediului și Ministerul Justiției l-au avizat, proiectul este la ultimul aviz, la Ministerul Dezvoltării, care va face și hotărârea de Guvern care va fi aprobată într-o ședință în viitorul apropiat. Acest subiect a fost discutat și, după părerea mea, se apropie de final, așa cum noi am promis”, a spus și Adrian Miuțescu.

Conferință PNL Argeș. Deputatul Dănuț Bica, Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, președintele PNL Argeș Adrian Miuțescu și deputatul Daniel Constantin

Conferință PNL Argeș. Deputatul Dănuț Bica, Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, președintele PNL Argeș Adrian Miuțescu și deputatul Daniel Constantin (de la stânga la dreapta)

Ministrul Ion Ștefan: „Guvernul liberal a demonstrat că putem dezvolta România. Cât am reușit noi să facem într-un an de zile, nu au reușit ei să promită, deoarece ei au promis spitale regionale și au rămas doar cu promisiunile. Noi, în 6 luni, am semnat contractele de finanțare pentru cele 3 spitale regionale, Iași, Cluj, Craiova, finanțate cu fonduri europene. (..) În acest an am reușit să deblocăm și să deschidem trei apeluri de proiecte pentru întreprinderile mici și mijlocii. Am găsit în Ministerul Lucrărilor Publice apelul de proiect 2.1, cu cel puțin 900 de proiecte mature, dar nefinanțate Guvernul Ludovic Orban a decis să aloce suma de 130 milioane euro pentru a finanța aceste proiecte mult așteptat de mediul privat. Tot în cadrul Ministerului, anul acesta, am deschis un apel de proiecte pe axa 2.2, prin care am finanțat întreprinderile mici și mijlocii cu suma de 450 de milioane de euro, proiecte cu o valoare de 200.000 de euro și un milion de euro. Este pentru prima dată când Guvernul României finanțează proiecte majore în parteneriat cu întreprinderi mici și mijloci, proiecte care vor sprijini producția de bunuri și servicii în România. Am alocat o sumă de 550 milioane de euro acestor proiecte, prin care societățile pot accesa fonduri nerambursabile între un milion și jumătate și 6 milioane de euro”.
Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan și președintele PNL Argeș Adrian Miuțescu

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan și președintele PNL Argeș Adrian Miuțescu

Citește și Comunicat PNL Argeș: „PSD se folosește de pandemia cauzată de coronavirus ca să își propulseze oamenii pe listele pentru Parlament”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii