Web Analytics

Adrian Miuţescu: „PNL este partidul de opoziţie cu cele mai multe iniţiative legislative!”

de | 4.07.2018 18:36 | Actualitate

3 Miutescu 1251Prin intermediul unui comunicat de presă, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, face o trecere în revistă a inițiativelor liberalilor din Parlamentul României. “Ca partid de opoziţie, PNL a realizat un număr important de iniţiative legislative care au o singură menire: să normalizeze societatea românească în câteva puncte esenţiale. În vreme ce PSD a avut o singură obsesie legată de legile justiţiei şi de salvarea penalilor, PNL a muncit pentru rezolvarea unor chestiuni care nu mai suportau amânare. Vă invităm să le analizaţi!“

# Cine refuză un loc de muncă nu mai primește ajutor social!  Este vorba despre proiectul de modificare a legii 416, care este inițiat de Florin Roman cu sprijinul PNL și care se referă la  sistarea plății ajutorului social către acei cetățeni care refuză un loc de muncă.
# Simplificarea procedurilor de acces pe piața muncii. Am înaintat un proiect de lege privind simplificarea procedurilor de acces pe piața muncii din România pentru cetățenii aparținând unor state non-UE.
# Modificarea Legii Gazului și a Energiei Electrice. La acest moment, este aproape aprobată o modificare a legii gazului și energiei electrice care permite autorităților locale să înființeze distribuții de gaz pe raza localităților.
# Plata zilelor libere va fi considerată cost și se va deduce din cheltuielile firmelor.  Este vorba despre un proiect de lege prin care toate cheltuielile companiei pentru plata veniturilor salariale în zilele libere să fie considerat un cost care se deduce din cheltuielile firmelor.
# Scutirea impozitului pe profit pentru achiziționarea mijloacelor de transport rutier, naval, feroviar. Un alt proiect de lege în sprijinul mediului de afaceri, în special în sprijinul firmelor de transport de marfă și transport de persoane. Proiectul de lege prevede extinderea facilității de scutire pe impozitul pe profit și pentru achiziționarea de mijloace de transport rutier, naval și feroviar. Banii cheltuiți de firme pentru achiziția de mijloace de transport vor fi deduși din calculul impozitului pe profit.
# Proiect antibirocrație. Proiectul de lege antibirocrație stipulează că instituția care furnizează un serviciu către un cetățean nu mai are voie să-i ceară cetățeanului să se ducă la alte instituții publice sau companii de stat ca să obțină diverse documente, ci este obligată să obțină toate informațiile necesare pentru furnizarea acestui serviciu de la celelalte instituții publice.
# Redevențele locale să devină sursă de venit pentru bugetele locale. Avem un proiect de lege care urmează să fie inclus în Codul Administrativ. 80% din veniturile încasate din redevențe pentru exploatații de suprafață pe raza localității vor deveni surse de venit la bugetele locale. 40% la bugetul localității și 40% la bugetul județului pe raza căruia există localitatea respectivă.
# Accelerarea înscrierii în cartea funciară a terenurilor agricole și forestiere. Proiect de lege de accelerare a înscrierii în cartea funciară a acestor terenuri pentru că, pe sistemul actual, toți specialiștii topometriști, cei care fac măsurătorile în teren, fac muncă voluntară, cu 60 de ron pe suprafață, la intabulare. Am venit cu un proiect de lege care poate creşte aceste sume”, spune Adrian Miuțescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii