Web Analytics

Adrian Miuţescu: „PNL cere înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind prevenirea pestei porcine africane!”

de | 23.08.2018 14:00 | Politica si Administratie

Într-un comunicat trimis redacției Jurnalul de Argeș, Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, precizează următoarele: „Având în vedere că numărul focarelor de pestă porcină africană a crescut exponențial în ultimele două luni ale acestui an – apariția unor focare noi în fiecare săptămână, care nu mai pot fi justificate doar prin răspândirea prin intermediul animalelor sălbatice infestate, ci și prin activitatea umană și circulația animalelor domestice – apreciem că Guvernul României nu a acționat corespunzător în vederea combaterii acestui flagel”.
Cei din PNL cer înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind prevenirea pestei porcine africane și în acest sens au realizat un proiect de Hotărâre privind înființarea unei comisii parlamentare de anchetă a Camerei Deputaților privind verificarea modului prin care autoritățile statului român au pus în aplicare prevederile Programului național de supraveghere, prevenire și control al pestei porcine africane.
Conform proiectului, obiectivele comisiei de anchetă vor fi următoarele:
1. Determinarea cauzelor care au condus la apariția focarelor de pestă porcină africană în România;
2. Verificarea oportunităţii şi fundamentării, precum şi a factorilor (persoane sau grup de persoane) care au stat la baza promovării unor acte normative şi legi precum Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 71/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. „Se vor avea în vedere şi modificările imediate ale actelor normative în cauză care au fost aduse în mod dubios, conducând la numeroase suspiciuni rezonabile”, se mai precizează în comunicatul de presă al PNL Argeș.
A.C.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii