Web Analytics

Adrian Miuţescu: “Ludovic Orban poate să pună punct crizei, să refacă unitatea PNL şi coaliţia de dreapta”

de | 23.09.2021 13:34 | Actualitate, Politica si Administratie

Joia trecută, liberalii argeșeni s-au întâlnit într-o ședință a Colegiului Director Județean al PNL Argeș, ținută în sala mare a Consiliului Județean. Cu această ocazie a fost aprobată, cu unanimitate de voturi, lista delegaților PNL Argeș care vor participa la congresul Partidului Național Liberal, din 25 septembrie. La congres, PNL Argeș va trimite 103 delegați, dintre care 13 sunt de drept (conform prevederilor statutului PNL) și 90 aleși. De asemenea, într-o ședință anterioară a Colegiului Director Județean, organizată on-line, 96% dintre participanți au votat pentru susținerea moțiunii “PNL – Forța Dreptei”, a președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.

„De ce susținem moțiunea lui Ludovic Orban?”

Președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, a explicat și care sunt motivele pentru care moțiunea lui Ludovic Orban se bucură de o susținere largă din partea liberalilor argeșeni:
„- Ludovic Orban reprezintă soluția la criza politică, prin experiența și capacitatea sa de negociere. Partidul Național Liberal nu își permite să facă niciun fel de aranjament cu PSD pentru guvernare și cred că Ludovic Orban este singurul capabil să reia negocierile cu USR, pentru păstrarea coaliției de dreapta;
– Ludovic Orban este un prieten al Argeșului, care a promovat, în calitate de prim-ministru, o serie de proiecte extrem de benefice pentru dezvoltarea județului: autostrada Pitești-Sibiu, proiect de suflet al președintelui Orban, drumul expres Pitești- Craiova, dar și proiectul de la Molivișu, deblocat datorită insistențelor noastre și a ajutorului primit din partea președintelui partidului;
– Ludovic Orban susține investițiile în infrastructura din Argeș, dar și Programul Național de Investiții (PNDL3), prin care primarii vor putea să realizeze investițiile promise cetățenilor;
– Ludovic Orban este un lider, nu un șef. Numai un lider puternic poate cu adevărat să conducă, respectând membrii partidului, comunicând cu ei, acceptând critici și sugestii de la baza partidului”.

Citește și Adrian Miuţescu: „Din Argeş vom participa la Congresul PNL cu 103 delegaţi”

„Avem nevoie de o coaliție de dreapta funcțională”

De asemenea, președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, consideră că prin moțiunea „PNL – Forța Dreptei” se poate da o perspectivă serioasă României, o perspectivă de guvernare responsabilă, dar mai ales garanția că PNL va rămâne principalul partid de guvernământ.
„Avem nevoie de o coaliție funcțională, care să poată să facă lucrurile pe care le-am promis românilor. Pentru asta ne-au votat oamenii, iar Ludovic Orban poate să pună punct crizei, să refacă unitatea PNL, să refacă coaliția de dreapta și să alcătuiască un guvern care să facă performanță. Respingem categoric orice formulă de înțelegere cu PSD, pentru că știu ce decizie dezastruoasă pentru PNL a fost constituirea USL, pentru care am primit oprobriul public timp de aproape 10 ani. Nu ne mai putem permite o asemenea catastrofă decizională, care să ne pună un stigmat pe termen lung și mediu și care nu ne oferă o soluție de guvernare cinstită și transparentă. Oamenii ne reproșează că, în loc să ne ocupăm de guvernare, în loc să găsim soluții pentru marile probleme cu care se confruntă, noi am declanșat o bătălie internă și acum am declanșat și o criză politică. Unica noastră șansă este să dovedim capacitatea de a soluționa această criză, în acord cu așteptările cetățenilor și cu angajamentele pe care noi le-am făcut în alegeri”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.
M.S.

Citește și Adrian Miuţescu: „Consider că PNL poate continua guvernarea alături de partenerii din USR PLUS şi UDMR”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii