Web Analytics

Adrian Cioroianu lansează „Cea mai frumoasă poveste” la Biblioteca Judeţeană

de | 2.04.2014 20:34 | Cultură

Joi, 3 aprilie, ora 13.00, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș vă invită la lansarea volumului „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”, autor Adrian Cioroianu. Volumul „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor” apărută la Curtea Veche Publishing, în anul 2013, răspunde câtorva dintre cele mai interesante şi des aduse in discuţie întrebări despre istoria noastră: Cum anume a ajuns Gheorghe Gheorghiu-Dej în fruntea comuniştilor români? Cât de playboy a fost Regele Carol al II-lea? Cum a fost posibil ca o tânără pe nume Cătălina Toderiu să intre în galeria eroilor naţionali sub numele de Ecaterina Teodoroiu? De ce au venit în România preşedinţii Charles de Gaulle sau Richard Nixon? De ce Regina Angliei l-a plimbat în caleaşca regală pe Nicolae Ceauşescu? Sau de ce s-a dus acesta din urmă într-o vizită în Iran, în chiar ultimele sale zile de viaţă?
Acestea și alte întrebări își regăsesc aici un răspuns. Singura concluzie a acestor pagini este şi cea mai simplă: Istoria este, mai presus de toate, o poveste apropiată de adevăr despre ceea ce a fost altădată.
Adrian Cioroianu este autorul volumelor de succes „Pe umerii lui Marx. O introducere în istoria comunismului românesc” (2005) şi „Geopolitica Matrioşkăi. Rusia postsovietică în noua ordine mondială” (2009), ambele apărute la Curtea Veche Publishing. Născut în 1967, Craiova, este doctor în istorie al Universităţii Laval din Québec, Canada, şi al Universităţii Bucureşti. Specializat în istoria contemporană a României, lucrează din 1993 în Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti (ca profesor, în prezent), unde susţine cursuri de istorie a regimului comunist din România şi de istorie a Rusiei postsovietice. Din octombrie 2011 este director al Departamentului Istoria Românilor şi a Sud-Estului Europei din Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti. Redactor şi ulterior colaborator permanent al revistei Dilema/Dilema veche (din 1998 până în prezent), prof. Cioroianu publică constant în revistele Foreign Policy — România, Historia, Istorie şi civilizaţie sau Scrisul românesc (din Craiova).
Miruna Matei

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii