Vicele Adrian Bughiu i-a înmânat “Placheta de excelență” campioanei Mariei Claudia Nechita

de | 11.08.2021 17:27 | Actualitate, Home, Sport

Câmpulungeanca Maria Claudia Nechita, prima femeie din România care a câștigat un meci de box la Jocurile Olimpice, s-a întâlnit astăzi cu vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.

Maria Claudia Nechita ne-a reprezentat, în acest an, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a ajuns până în sferturile de finală ale categoriei 57 kg.
Multiplă campioană națională, în 2021 a reușit calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 după ce în cadrul Turneului preolimpic de box de la Paris a învins-o pe campioana mondială din 2018 nemțoaica Ornella Wahner, după care, în sferturile de finală s-a impus fără probleme în fața reprezentantei Turciei Aycan Guldagi.
“Nu este deloc întâmplătoare această întâlnire pentru că, dincolo de un exercițiu de imagine care trebuie să pună în valoare activitatea ta, eu tot timpul, în activitatea mea, am căutat să fac publicitate vârfurilor. Eu cred că lumea trebuie să știe care ne sunt valorile, trebuie să conștientizeze eforturile pe care le faceți. Am fost alături sufletește și am trăit împreună cu tine toate momentele de la Jocurile Olimpice. Sunt convins că, pentru tine, lucrurile bune de acum încolo vor apărea. Îți transmis același mesaj de susținere și din partea președintelui Ion Mînzînă și te asigurăm că, atunci când ne vei cere sprijinul, vom face tot posibilul să ți-l oferim”, a fost mesajul transmis de vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.

Vicepreședintele CJ Argeș a felicitat-o încă o dată pe Maria Claudia Nechita pentru performanța de a se califica la Olimpiadă, pentru rezultatul obținut aici, dar și pentru numeroasele trofee obținute la concursuri naționale și internaționale și i-a înmânat “Placheta de excelență”.

Vicepreședintele Adrian Bughiu i-a pregătit și o surpriză campioanei noastre, un mesaj video de la Campionul Mondial la Box, Huston 1999, Crinu Olteanu: “Bună Claudia! Vreau și eu să te felicit pentru parcursul de la Jocurile Olimpice. Găsesc că este o performanță extraordinară. Știu că ești o luptătoare și asta va fi cheia succesului tău pe mai departe pentru rezultatele pe care ți le dorești și pentru o medalie la Jocurile Olimpice viitoare.”
“Eu vă mulțumesc pentru tot sprijinul și chiar sunt onorată să fiu invitată aici. Acum sunt bine deși îmi doream foarte mult medalia olimpică și am simțit că am scăpat-o printre degete. Am acceptat că atât am putut în momentul acelea. Eu sunt o fire foarte puternică și încrezătoare, știu că de acum începe parcursul meu. Am răbdare pentru viitor și cu siguranță vor veni și rezultatelor. Nu renunț până nu voi câștiga o medalie olimpică. Știu că pot!”, a spus pugilista Maria Claudia Nechita, care i-a înmânat vicepreședintelui C.J. Argeș o pereche de mănuși de box.

Pe una dintre mănuși sportiva a scris următorul mesaj, “Cu drag, pentru Consiliul Județean Argeș. Boxerița”, iar pe cea de-a doua și-a scris numele și s-a semnat.

Maria Claudia Nechita a început boxul la CS Muscel Câmpulung, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Vlad, iar apoi a fost legitimată la CSA Steaua București. Mai mult, povestea ei de viață este cu adevărat impresionantă. Crescută de bunica ei, sportiva a luat de mică viața în piept și a fost nevoită să muncească de la o vârstă fragedă pentru a se putea întreține. „Mi-a povestit că, pe la 12-13 ani, a început să-și caute de lucru ca să aibă din ce trăi. Se ducea la câmp, la cosit, la spart lemne. Mama ei a plecat să-și trăiască viața, iar pe Claudia a crescut-o bunica, la Câmpulung Muscel, unde a și descoperit boxul”, a povestit antrenorul ei, Adrian Lăcătuș. Cei 10 ani de antrenamente, zi de zi, chiar și de sărbători, au dat roade, Maria Claudia Nechita a reprezentat România la Jocurile Olimpice.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

UE – ajutor umanitar mondial: 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022
UE – ajutor umanitar mondial: 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022

Comisia Europeană a adoptat bugetul său anual inițial pentru ajutor umanitar de 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022. Citește și: Încurcate sunt căile popii de la Crucişoara! Avem plângerea făcută la Arhiepiscopie / Popa Hari a mutat morţii din cavou fără ştirea rudelor...

Se reduce prețul la energie și la gaze
Se reduce prețul la energie și la gaze

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va lua o serie de măsuri pentru facturi prin OUG. El a declarat că la consumatori se va percepe un preț de 0,68 bani/kw oră la factura de curent electric. "Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul...

Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești
Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 20 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala ”Simfonia” a Centrului Multifuncţional, un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral se va afla, în premieră, dirijorul argentinian Ramiro Arista. În program: Arturo Márquez – ”Danzón No. 2”,...