Web Analytics

Admitere la liceu 2022, a doua etapă: azi încep înscrierile

de | 1.08.2022 09:57 | Actualitate, Home

În perioada 1-3 august 2022, candidații care nu au fost repartizați la liceu în prima etapă pot depune cererile de înscrieri. După prima etapă de repartizare au rămas libere peste 4.990 de locuri la liceu și 6.852 de absolvenți de clasa a VIII-a au rămas nerepartizați. Dintre aceștia, 15 elevii au avut medii peste 9.
Potrivit calendarului de admitere la liceu, în perioada 1-3 august se pot înscrie: candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen; candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini şi a candidaţilor care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua; candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizaţi computerizat, candidații pe locurile speciale pentru romi și candidații cu CES; absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Citește și: Argeș: Au fost publicate rezultatele finale ale examenului de Evaluare Națională, iunie 2022


În perioada 4 – 5 august 2022 are loc repartizarea candidaților din a doua etapă de către comisa de admitere. În perioada 08 – 12 august 2022, candidații depun dosarul de admitere la liceele la care au fost declarați admiși.
Repartizarea elevilor la liceu se va face în următoarea ordine: Elevii care au susținut examenul de Evaluare Națională vor fi repartizați, în ordine descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiuniule acestora, în limita locurilor disponibile. Elevii care nu au susținut examenul de Evaluare Națională vor fi repartizați, în ordine descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile acestora, în limita locurilor disponibile.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *