Web Analytics

Administraţia din Câmpulung vrea să desfiinţeze cea mai solicitată staţie taxi

de | 6.07.2023 12:50 | Actualitate, Culise, Economie, Home, Politica si Administratie

Lipsa locurilor de parcare rezidențiale este motivul invocat de specialiștii în Urbanism de la Primăria Câmpulung în susținerea propunerii de desființare a unei stații taxi. Adică alte soluții nu mai există, deși o analiză mai atentă a stării de fapt poate oferi alternative. Și este vorba despre stația taxi din zona blocurilor Turn, cea mai populată din municipiu. La finalul lunii trecute a fost supus consultării publice un proiect de hotărâre care vizează desființarea stației taxi cu cincisprezece locuri în vederea amenajării unor locuri de parcare rezidențiale. Se invocă numărul mare de solicitări de parcare și faptul că interesul public trebuie satisfăcut înaintea celui individual sau de grup.

Adică facem locuri de parcare pentru câțiva locatari, dar lipsim sute de persoane de posibilitatea transportului public. Consultarea publică asupra subiectului se va încheia pe 10 iulie, însă taximetriștii care deservesc stația din strada Dumitru Lazea au reacționat deja.
Ei precizează faptul că este vorba de doar 12 locuri, nu de 15, iar desființarea acestora nu ar rezolva în mare măsură problema parcărilor rezidențiale. Contează, însă, faptul că stația se află într-o zonă foarte populată și că, cel puțin în timpul derulării cursurilor școlare, este cea mai solicitată din municipiu, aici venind taximetriști și din alte locuri pentru a face față comenzilor.

Pe de altă parte, invocarea blocării circulației din cauza staționării taximetrelor este combătută de petiționarii care atrag atenția asupra ambuteiajelor provocate în trafic în mai multe zone din Câmpulung, din cauza nerespectării legislației rutiere.
În proiectul de hotătâre nu se specifică zona de relocare a taximetriștilor afectați de propunerea administrației locale.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Un alt scandal la Spitalul Câmpulung. Singurul medic diabetolog e pe picior de plecare

Citește și La Câmpulung, sunt tăiați tei pe Bulevardul ”Pardon”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *