Web Analytics

Actualul primar de la Aninoasa şi fostul primar de la Vlădeşti continuă să se lupte în instanţă cu ANI

de | 7.12.2017 11:16 | Politica si Administratie

3 01Pe 28 noiembrie, Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat în dosarul în care Cristian Dică Hristu, fostul primar de la Vlădești, era acuzat de conflict de interese. Fostul primar a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, sentința fiind definitivă. Pe 12 noiembrie, Ștefan Benonie, actualul primar de la Aninoasa, a pierdut la Înalta Curte procesul pe care îl avea cu ANI, după ce inspectorii de la Integritate l-ar fi găsit în incompatibilitate, pentru că ar fi deținut, simultan, atât funcţia de primar al comunei Aninoasa, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Întreprinderii Individuale Ştefan Benonie. Inițial, în primă instanță, Ștefan Benonie câștigase procesul cu ANI.
Am discutat atât cu Cristian Dică Hristu, cât și cu Ștefan Benonie despre aceste procese, ambii fiind deciși să continue lupta cu ANI prin căile extraordinare de atac legale pe care le au la dispoziție.

Cristian Dică Hristu, primar Vlădeşti: „Sunt bulversat. Începând cu 1 decembrie a.c., nu mai lucrez pe nicio funcţie”

În cazul lui Cristian Dică Hristu, ANI a constatat că există conflictul de interese de natură administrativă, după ce, în perioada când a fost consilier local, a participat la deliberări şi a votat pentru aprobarea hotărârii Consiliului Local al Comunei Vlădeşti, prin care acesta a încheiat un contract de furnizare de lemne de foc, în valoare de 20.000 de lei, cu firma Hristo Unico SRL (societate comercială al cărei asociat unic şi administrator era cumnata sa). Agenţia Naţională de Integritate, după evaluarea primarului Dică Hristu, a ajuns la concluzia că acesta a încălcat şi regimul juridic al conflictelor de interese în materie penală.
Asta după ce Primăria Vlădeşti a încheiat şi derulat contracte comerciale de executare de lucrări şi de furnizare de produse cu firmele Hristo Unico SRL (al cărei asociat unic şi administrator era cumnata sa) şi Decor Com Design SRL (la care asociatul unic şi administratorul era soţia sa), iar Cristian Dică Hristu a participat la aprobarea hotărârilor de Consiliu, votând favorabil aprobării acestora.
Am discutat cu fostul primar de la Vlădești legat de acest proces: „Mai am o cale de atac. Nu comentez decizia instanței, însă mi se pare foarte ciudat tot ce s-a întâmplat, mai ales că conflictul de interese a fost dezincriminat. În 2010 eram consilier local și n-am semnat nimic, n-am votat nimic în favoarea acelor firme. Eu am participat la o ședință la care Primăria Vlădești a luat act de încheierea unui contract cu o firmă. A fost un contract cu încredințare directă. Sunt bulversat. Începând cu 1 decembrie a.c., nu mai lucrez în cadrul Primăriei Vlădești pe nicio funcție”.

Ştefan Benonie, primar Aninoasa: „Am făcut deja cerere de revizuire la Înalta Curte de Casaţie”

Am stat de vorbă și cu Ștefan Benonie, actualul primar de la Aninoasa, legat de procesul pierdut cu ANI luna trecută.
„Voi continua să mă lupt în instanță. Am făcut deja cerere de revizuire la Înalta Curte. La mine nu a fost conflict de interese. Până să candidez la Primărie în 2012 aveam o Întreprindere Individuală. În 2010, trecusem această Întreprindere Individuală pe numele soției. Fata mea era singurul angajat. La scurt timp după alegeri – eu nu știam că o să câștig Primăria –  mi-a născut fata. La două luni după ce am câștigat alegerile, s-au sesizat cei de la ANI. Eu nu puteam să îi desfac contractul de muncă fiicei mele imediat după ce a născut. După vreo cinci luni de la alegeri am radiat firma. Eu n-am făcut nicio afacere cu acea firmă, n-am fost nici remunerat. Eu și cu Laurențiu Soare suntem singurii primari care am câștigat la Curtea de Apel. Sunt în continuare la Primărie. Și vreau să vă mai spun ceva. Nu e nicio lege la ANI, niciun act normativ prin care să poată să te demită. Vedem ce se va întâmpla mai departe”, ne-a declarat Ștefan Benonie, primarul de la Aninoasa.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii