Activitățile preventive ale polțiștilor continuă în școlile din Argeș

de | 2.04.2022 22:51 | Actualitate, Home

Peste 1.000 de elevi și aproape 50 de cadre didactice au fost instruiți de polițiști, în această săptămână, în cadrul campaniei preventive ,,Law iS COOL!”.

De asemenea, polițiștii au continuat activitățile pentru reducerea violenței și creșterea gradului de siguranță în mediul școlar.

În perioada 28-31 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au acționat în cadrul Campaniei ,,Law iS COOL!”, campanie de informare și responsabilizare pentru reducerea faptelor de violență din mediul școlar, în 6unități de învățământ gimnazial din municipiul Pitești.

Citește și: Exclusiv. Povestea elevei din clasa a VII-a care a făcut un copil cu unchiul ei. Directorul şcolii din Bradu a descoperit sarcina minorei: ”Mergea ca o femeie gravidă”

1060 de elevi și 46 de cadre didactice au beneficiat de informațiile cuprinse în ghidul legislativ constituit la nivelul Biroului Siguranță Școlară Argeș, ce cuprinde aspecte de natură juridică privind răspunderea contravențională și penală a minorului, fapte de natură contravențională și penală ce au incidență în mediul școlar și în societate, modalități de sesizare în cazul în care sunt victime/martori la fapte antisociale, o sinteză privind acte normative relevante pentru activitatea din mediul școlar, exemple din practica judiciară, studii de caz, modalități de identificare și intervenție adecvate.

Activitățile din cadrul proiectului vor continua.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....