Web Analytics

Activități pentru prevenirea consumului de droguri, în Argeș

de | 5.07.2022 13:44 | Actualitate, Home

În perioada 29 iunie – 03 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, alături de reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, au intensificat activitățile informativ-preventive de educare, sensibilizare și conștientizare cu privire la efectele negative ale consumului de substanțe psihoactive, precum și dezvoltarea unor atitudini și practici de viață sănătoase.

Citește și: DGA Sălaj. Acord de recunoaștere a vinovăției pentru dare de mită, în urma denunțurilor formulate de doi polițiști

Activitățile cu specificul prevenirii consumului de droguri au avut loc în zone aglomerate, la evenimente cultural-artistice sau în instituții de învățământ și au constat în discuții, în principal cu tineri, având în vedere că aceștia sunt cei mai expuși consumului și traficului de substanțe cu efect psihoactiv. 

În cadrul activităților, au fost instruite peste 150 de persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani.

Sfaturi și recomandări ale polițiștilor:

– Fiți foarte atenți la alegerea cercului de prieteni. Nu ezitați să vă schimbați anturajul când constatați că acesta are preocupări infracţionale;

– Nu cedați tentaţiei de a încerca drogurile – şi prima încercare comportă un risc, dependenţa instalându-se chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc;

Citește și: Crește prețul la țigări și alcool, de la 1 august

– Fiți puternici, responsabili şi refuzați unele propuneri dacă vi se par că au caracter imoral sau ilicit;

– Cautați alternative sănătoase de petrecere a timpului liber care să vă ofere satisfacţii (muzica, sportul, drumeţiile sau acţiunile de voluntariat).

– Drogurile şi alcoolul nu reprezintă niciodată o soluţie de rezolvare a problemelor pe care le aveți, ci doar o problemă în plus.

Astfel de activități de informare și conștientizare cu privire la efectele și riscurile  consumului de droguri vor continua și în perioada următoare.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii