Web Analytics

Activități de prevenire a consumului de droguri, la festivalul Rock’n Ride din Mioveni

de | 26.06.2022 12:15 | Actualitate

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, împreună cu reprezentanții altor instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au continuat, și în acest sfârșit de săptămână, acțiunile de prevenire și combatere a consumului și deținerii de substanțe interzise.

Astfel că, sâmbătă, 25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost prezenți în cadrul Festivalului ROCK’N RIDE de la Mioveni, unde au desfășurat activități de informare și conștientizare.

Activitățile informativ-preventive, la care au luat parte polițiștii de la prevenire, alături de specialiștii Agenției Naționale Antidrog – Centrului de Prevenire și Consiliere Antidrog Argeș, au coincis și cu Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, care se sărbătorește pe 26 iunie.

Citește și Argeș. Peste 300 de amenzi pentru nerespectarea regulilor de circulație

Traseu cu obstacole

Participanții la festival au fost invitați să participe la un experiment care a presupus derularea de activități precum parcurgerea unui traseu cu obstacole, purtând ochelari special concepuţi pentru a induce efectele consumului de alcool, respectiv de droguri ilegale.

„Experimentul a urmărit conștientizarea acestora cu privire la modul în care consumul de droguri le afectează echilibrul, viteza de reacție, capacitatea de coordonare a mişcărilor, de a se orienta în spațiu și de a de aprecia distanțele și vitezele.

În cadrul activității s-au purtat și discuții cu tinerii despre riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, dar și consecințele sale: adoptarea unor comportamente distructive, alterarea relațiilor cu familia, prietenii, efecte nocive asupra sănătății, fiind transmise recomandări preventive”, a transmis IPJ Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *