Web Analytics
scris sâmbătă, 18.02.2023

Activist în lupta anti-trafic de persoane: „Traficanții pot fi persoane la care nu te-ai aștepta niciodată”

Orice copil sau tânăr ar putea fi o victimă a traficanților de persoane iar traficanții pot fi persoane la care nu te-ai aștepta niciodată și apelează la tactici greu de imaginat pentru a-și atinge scopul; a spus Silvia Tăbușcă, președinte al Centrului European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) în cadrul unei dezbateri organizată de G4Media/ENTR.

Activist în lupta anti-trafic de persoane: „Traficanții pot fi persoane la care nu te-ai aștepta niciodată”

Citește și: Românii cu pensii de peste 4.000 lei nu vor mai plăti contribuții suplimentare la CAS

Aceasta a subliniat că principala vulnerabilitate pe care o speculează traficanții sunt visurile și dorințele personale ale celor care le împărtășesc unor persoane nepotrivite, și astfel pot deveni victime. „Traficantul construiește o poveste din care câștigă încrederea că este persoana care ne ajută să ne atingem acest vis”, fie că e vorba de dragoste, bani sau studii în străinătate, venind cu promisiuni, potrivit G4Media.
Citește și: Argeș. O fetiță a murit intoxicată

„Traficanții nu sunt doar cei cu corp dezvoltat, cu tatuaje, poate fi orice persoane. În prezent lucrăm la un caz în care traficant ar putea fi o persoană publică din România despre care nu ai putea să-ți imaginezi că are astfel de activități. Industria modellingului, a chatului, cele care atrag tinere, mai ales vulnerabile, sunt cele care ne pot induce în eroare și pot construi povești false”.

Potrivit informațiilor publicate de proiectul ”„Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic”, „Numărul persoanelor aflate în sclavie, exploatate sexual sau pentru muncă, a crescut cu 2 milioane pe an, în ultimii cinci ani: șocant, dar real. La fel de șocantă și reală este creșterea alarmantă a traficării copiilor, în special, pe plan global, precum și în România. Mai jos sunt doar câteva cifre.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită