Web Analytics

Argeș. O fetiță a murit intoxicată

de | 16.12.2022 20:57 | Actualitate, Home

Tragedie într-o comună din Argeș, unde o fetiță de 10 ani a murit.

Un echipaj SMURD și un echipaj SAJ au fost solicitate în localitatea Vlădești, vineri-seara, în cazul unui copil care era în stop cardio respirator. Fetița a fost găsită inconștientă în baie, după cum precizează și poliția.

ISU Argeș transmite că fetița s-a intoxicat cu fum sau gaz. Când au ajuns, copila nu se mai afla în baie.

„Din păcate, s-a declarat decesul fetiței în vârstă de 10 ani. I s-au efectuate manevre de resuscitare de către echipajele medicale, însă fără răspuns”, a transmis ISU Argeș.

„În cauză urmează să fie întocmit dosar penal conform art. 192 din Codul Penal. Cauza decesului va fi stabilită în urma efectuării autopsiei medico-legale, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul”, a transmis și IPJ Argeș.

Citește și Alertă la Ambasada României din Paris, după primirea unui plic cu o substanță suspectă

Pompierii atrag atenția că situațiile similare pot fi evitate prin instalarea și menținerea în stare de funcționare a detectoarelor de gaze, fum sau incendiu.

Totodată, pentru prevenirea intoxicaţiilor cu monoxid de carbon, pompierii mai atenționează: „sistemele de încălzire, incluziv coșurile sau butoanele de fum trebuie să fie corect instalate, întreţinute şi verificate periodic, de către persoane autorizate în acest sens; nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *