Web Analytics

Acțiuni ale polițiștilor rutieri pe drumurile din Argeș

de | 14.11.2022 16:12 | Actualitate, Home

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti desfășoară, în perioada 14-20 noiembrie, acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie, în fiecare dintre cele 7 zile fiind desfășurate acțiuni cu specific pe anumite tipuri de abateri.

În ultima zi a săptămânii trecute, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Citește și Medalii importante pentru sportivii de la CSM Pitești la Campionatul Național de Înot

Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 183 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 25.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 22 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost întocmite dosare penale ca urmare a depistării mai multor conducători auto aflați sub influența alcoolului. Cei patru conducători auto cu valori peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat au fost conduși la unități medicale pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, valorile rezultate în urma testării aerului expirat fiind cuprinse între 0,78 și 1,32 mg/l.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *