Acţionarii OMV Petrom primesc dividendele aferente anului trecut începând de luni

de | 3.06.2022 13:24 | Actualitate, Economie

Acţionarii OMV Petrom vor primi dividendele aferente anului trecut începând de luni, 6 iunie, iar valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,034 lei, informează Depozitarul Central, într-un comunicat de presă al instituţiei.

Citește și: BNR: Un nou record negativ! Indicele ROBOR a depășit pragul de 6% pe an

„Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 06/06/2022 – 10/06/2025 distribuie dividende pentru acţionarii OMV Petrom (simbol SNP). Emitentul va distribui acţionarilor dividendele aferente anului 2021, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0.0341 lei. Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 13/05/2022. Plata dividendelor către acţionarii emitentului se efectuează începând cu data de 06/06/2022”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, acţionarii care sunt clienţi ai unui participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia. Potrivit raportului publicat în luna februarie a acestui an, OMV Petrom a obţinut un profit net de 2,86 miliarde de lei anul trecut, mai mare cu 122% faţă de anul anterior.

Citește și: Ministerul Finanțelor: Se lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.