Web Analytics

Achiziția celor 600 de BMW-uri de către Ministerul de Interne, în atenția Parchetului European și a DNA-ului

de | 18.03.2023 14:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Parchetul Uniunii Europene şi DNA cercetează contractul de achiziţie încheiat de Poliţia Română cu firma Automobile Bavaria, pentru cumpărarea a 600 de maşini BMW, relatează Europa Liberă. Anul trecut, europarlamentarul Renew Europe Alin Mituţă anunţa că a sesizat Parchetul european în acest caz.

Citește și: O consilieră locală a ajuns la Urgențe după ce a fost bătută de trei colege de partid

Poliţia a transmis, într-un răspuns oficial pentru Europa Liberă, citat de news.ro, că „a pus la dispoziţia Parchetului European toate documentele relevante cu privire la această achiziţie”. De asemenea, a precizat că nu au fost încă recepţionate maşinile. Răspunsul Poliţiei Naţionale vine după ce, la începutul acestei săptămâni, Europa Liberă a solicitat informaţii despre derularea acestui contract şi dacă instituţii de cercetare şi control, precum Direcţia Naţională Anticorupţie, Curtea de Conturi, Ministerul Transporturilor sau Comisia Europeană au cerut detalii despre contractul pentru livrarea celor 600 de BMW-uri pentru Poliţie.

Citește și: Pitești. 35 de persoane erau internate vineri la Psihiatrie!

Şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) verifică achiziţia din 2021 a Poliţiei, procedură de cumpărare la care s-a prezentat un singur ofertant, după o primă etapă aşuată. Surse judiciare au precizat, în exclusivitate pentru Europa Liberă, că DNA a deschis dosarul penal în toamna anului trecut, după ce s-a autosesizat. Aceleaşi surse au mai spus că şi acum dosarul este în faza de cercetare in rem, adică nu există nicio persoană suspectă.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *