Web Analytics

„Aceşti purici de la Sala Sporturilor au fost aduşi de pisici…”

de | 1.10.2021 10:33 | Actualitate, Sport

# Să râdem, ca să nu plângem, cu Liviu Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Sport

# Care este situația invaziei de purici de la Sala Sporturilor din Trivale?
– La Sala Sporturilor s-a făcut dezinsecție mai mereu, dar noi nu avem un buget care să ne permită să facem dezinsecție în fiecare săptămână, în așa fel încât să dispară problema de acolo. Acești purici de la Sala Sporturilor au fost aduși de pisici și eu le-am spus să pună plase la toate găurile, la toate geamurile, să nu mai intre nicio pisică. Acesta a fost primul lucru pe care l-am făcut și apoi, în urmă cu o săptămână și jumătate, s-a făcut dezinsecție, care iar ne-a costat 800 de lei din bugetul nostru și așa foarte “bogat”. Știu că există garanție la așa ceva, dată de firma care a făcut dezinsecția.

Citește și Liviu Popescu directorul DJTS Argeş: „Bugetul Direcţiei pentru Sport pe anul 2019 este foarte mic, chiar nesemnificativ”

„Nu au fost probleme la meciurile oficiale. Vă dați seama că veneau adversarii și spuneau că la Pitești s-au umplut de purici”

# Această situație penibilă cu puricii afectează activitatea sportivă?
– Dacă sunt foarte mulți purici, evident că afectează activitatea, pentru că nu este confortabil să sară purici pe tine la antrenamente. Important este că eu nu am auzit la meciurile oficiale de acești purici, chestiile astea s-au întâmplat numai la antrenamente. Nu au fost probleme la meciurile oficiale. Vă dați seama că veneau adversarii și spuneau că la Pitești s-au umplut de purici. Deci, țipau și jucătorii de la echipele adverse. Vreau să spun că, după ce am vorbit cu cei de la sală, am aflat că această chestiune există cam de o lună de zile, de când s-au început antrenamentele. S-a făcut dezinsecție, dar nu așa de des, pentru că nu avem bani. Acesta este adevărul. Nu ascund nimic. Se întâmplă la antrenamente și este rău că sunt acești purici acolo.

Citește și Direcţia pentru Sport şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal, sancţionate de către Inspectoratul în Construcţii şi ISU

„Bine că nu am avut încălzire la calorifere, că puneam lacătul pe Sala Sporturilor!”

# Este un lucru important pentru activitatea sportivă…
– Bineînțeles că da. Dar, haideți să gândim următorul fenomen: noi închiriem sala cu ora cluburilor, cu 105 lei/oră, și pe noi ne costă ora de funcționare mult mai mult, de cel puțin trei ori mai mult, în condițiile în care s-au scumpit apa, canalul, energia electrică și gazele naturale. Bine că nu am avut încălzire la calorifere, că puneam lacătul pe Sala Sporturilor, pentru că nu mai avem fonduri ca să susținem utilitățile. Deja au început să crească foarte mult… Ministerul ne obligă pe noi să avem niște tarife care nu s-au mai schimbat de 11 ani. Același minister ne spune că ne alocă bani, subvenție pentru bunuri și servicii, subvenție pe care noi o cheltuim în primele trei luni ale anului. În rest, să ne decurcăm cum putem… Păi, cum? Nu știu cine s-ar descurca în condițiile acestea… De la minister ni s-a promis că o să se facă o rectificare bugetară, în condițiile în care s-au mărit și se vor mări în continuare prețurile la utilități, dar până acum nimic. Și să-ți mai vină suplimentar și chestii din astea cu purici sau altceva… Noi oricum făceam această dezinsecție, conform ordinelor date tot de Ministerului Tineretului și Sportului, dar și de Ministerul Sănătății în legătură cu dezinsecție, dezinfecție, Covid etc. Deci, sunt niște cheltuieli suplimentare… Ce să fac? Îmi dădea cineva un mesaj pe facebook să mă duc la minister și să cer bani. Păi, m-am dus la București și am bătut cărările de mi s-au rupt pingelele de la pantofi, ca să zic așa, te ascultă și, în cele din urmă, nu îți dă nimeni niciun ajutor! Asta este! Și atunci ce să spun eu? Problema se rezolvă cu bani și banii trebuie să îi găsești undeva: ori de la buget, ori să-i facem noi din venituri proprii. Și cum să-i facem din venituri proprii, când prețurile pe care le percepem pentru chirie sunt astea care sunt, aceleaşi de 11 ani de zile? Acesta este adevărul!

Citește și La Mioveni, scriem istorie în sportul argeșean și cel național!

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii