Web Analytics

Accident cu multiple victime la Cotmeana, între un autocar și o autoutilitară

de | 17.10.2020 11:44 | Actualitate

Sâmbătă dimineața, un accident rutier s- a petrecut între o dubiță cu semiremorcă și un autocar pe DN 7 între Lintești și Morărești, în localitatea Cotmeana. Traficul a foat blocat pe ambele sensuri. În dubiță erau 7 persoane și în autocar erau 30 persoane. Au rezultat 8 victime, dintre care șapte adulți și un copil.


„Toate cele 8 victime au suferit escoriații (zgârieturi), traumatisme cranio-cerebrale și faciale minore, au primit îngrijiri medicale și au fost transportate la spital. Nici una dintre ele nu se află în stare gravă”, au declarat reprezentanții ISU Argeș.

S-au deplasat două ambulanțe SMURD de prim ajutor, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de terapie intensivă mobilă, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje din cadrul serviciului de ambulanță județean.

Șoferul dubiței ar fi intrat pe contrasens

„Din primele verificări, efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș, s-a stabilit că un bărbat de 42 de ani, cetățean bulgar, care conducea o autoutilitară ce tracta o semiremorcă, deplasându-se pe DN 7, din direcția Pitești spre Rm. Vâlcea, în condiții de carosabil umed, în curbă ușoară la dreapta, ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autocar de transport persoane, condus din sens opus, de un bărbat de 36 de ani, din București.

În urma evenimentului, toți ocupanții autoutilitarei, respectiv trei bărbați, trei femei și o minoră de 17 ani, precum și un pasager din autocar, au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri și investigații medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs.

Reamintim tuturor conducătorilor auto recomandarea de a adapta permanent viteza la condițiile meteo-rutiere și să circule cu atenție sporită, mărind distanța de siguranță, în special în condiții meteo nefavorabile, cum ar fi precipitații, carosabil umed, alunecos sau ceață”, se arată în comunicatul de la IPJ Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii