Web Analytics

ABAAV: Lucrări pentru punerea în siguranță a barajului Golești

de | 14.07.2020 09:35 | Actualitate

Lucrările pentru mărirea gradului de siguranță în exploatare la obiectivul hidrotehnic Baraj Golești, amplasat pe râul Argeș, au fost începute în 2019 și au termen de finalizare 2021, transmite Administrația Bazinală de Apă-Argeș printr-un comunicat de presă. 

Lucrările propuse sunt următoarele:
Reabilitarea podului rutier al barajului(DJ 704C): în vederea asigurării traficului în condiții de siguranță a fost refăcută calea de rulare pe pod, au fost recondiționați parapeții pietonali și  trotuarele, au fost înlocuite bordurile vechi cu unele mai înalte care sa aibă și rol de parapet direcțional, a fost extins iluminatul exterior pe toată lungimea frontului barat. Lucrările sunt realizate în proporție de 97%, în prezent se lucrează la intradosul podului –baraj;
Reabilitarea echipamentului hidromecanic: lucrarea este realizată 50%, fiind achiziționat  aparatajul hidraulic și pentru restul investiției. Sunt prevăzute lucrări de reabilitare a instalației hidraulice de acționare a vanelor segment, a stavilelor clapetă și a sistemului de acționare a vanelor de la priza de servitute.
Reabilitarea echipamentelor și instalațiilor electrice: sunt realizate în proporție de 60%, lucrările de reabilitare constând în modernizarea instalației de monitorizare și comandă stavile(vane și clapete). Noul sistem de acționare al echipamentului hidromecanic și al instalațiilor de comandă este format dintr-un ansamblu hard și soft cu ajutorul căruia comenzile se vor realiza manual/automat și de la distanță, permițând și monitorizarea tuturor echipamentelor manevrate.
Lucrări de etanșare a rosturilor permanente pile baraj. Pentru stoparea infiltrațiilor prin rosturile permanente ale pilelor, se propune realizarea etanșării prin umplere cu soluții speciale;
Înlocuirea macaralei actuale.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii