Web Analytics
scris miercuri, 28.02.2024

A sunat alarma la barajele din Argeș

La toate barajele din administrarea ABA Argeș-Vedea au fost acționate alarmele din dotare, miercuri, între 10.00-11.00. Exercițiul de alarmare publică a avut scopul de a verifica funcționarea sirenelor pe întreg teritoriul național.

A sunat alarma la barajele din Argeș

Sirenele din țară au emis semnalul „Alarmă la dezastre”, care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților.

„Alarmă la dezastre – se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor”, se arată într-un comunicat transmis de ABA Argeș-Vedea.

Citește și Argeșul a fost premiat la Gala Cercetării Românești

Autoritățile recomandă cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratelor pentru situații de urgență.

„Miercurea alarmelor” este un eveniment organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul ,,Săptămânii protecției civile”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *