Web Analytics

A.S.C.M: Despre monitorizarea calității aerului în Câmpulung Muscel

de | 5.12.2020 12:50 | Actualitate, Bani europeni, Economie

     „Autolaboratorul mobil, cu ajutorul căruia se întreprind măsurătorile prin deplasarea staţiei de monitorizare a calităţii aerului, realizat prin strădaniile colegului nostru, Stelian Ion, şi ale firmei sale, Romturingia, este finalizat şi pus la treabă. Pe ecranul din centrul Câmpulungului sunt afişaţi parametrii calităţii aerului, înregistraţi cu ajutorul staţiei. Rezultatele măsurătorilor sunt afişate şi pe site-ul www.muscel-info.ro, la secţiunea calitatea-aerului,  cât şi pe display-ul ecranului din Policlinică. După montarea unor ecrane similare în Primărie, Spitalul Municipal şi alte instituţii publice, informaţiile vor fi preluate şi pe aceste surse de prezentare.     

Laborator mobila calitatea aerului 1     

Citește și: Durerea unei fiice care şi-a pierdut mama infectată cu Covid, internată la Spitalul Judeţean: „Nu există buton de panică, nu există cineva care să le dea un pahar cu apă. Aşa au murit atâţia şi atâţia de câteva luni…”

Afișaj Calitatea aerului în Câmpulung Muscel

-De la înfiinţare, A.S.C.M. a căutat să obţină fonduri europene pentru achiziţionarea unui sistem de monitorizare a mai multor parametri ai calităţii aerului. Oportunitatea procurării acestui echipament s-a ivit prin accesarea unei finanţări în valoare de 70.000 euro, prin intermediul GAL Muscel, fără nicio contribuţie financiară din partea Asociaţiei. În foarte scurt timp, vom depune proiectul şi sperăm ca, până la sfârşitul anului, să putem achiziţiona sistemul”, declară Ionuţ Neacşu, președintele Asociației Salvați Câmpulungul și Muscelul.

  

 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Sa monitortize … ce ; arderea a ce fuse bun ? Pe cin’sa votam , pe distrugatori ?! Timp de 30 de ani se merse din prost in si mai prost / hoteala la drumu’ mare !