Web Analytics

A obținut despăgubiri de 85.000 lei pentru un accident fictiv

de | 15.12.2022 16:45 | Actualitate, Home

Un tânăr a declarat că a fost autorul unui accident pentru ca altul să obțină 85.000 lei despăgubiri pentru „dauna” produsă mașinii. Numai că accidentul nu a avut loc, iar tânărul a fost arestat miercuri, 14 decembrie.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la fals intelectual, complicitate la înșelăciune și fals în declarații și au reținut un tânăr de 24 de ani, din Slatina, județul Olt.

Anchetatorii au stabilit că, „în cursul anului 2018, cel în cauză ar fi declarat în fals organelor de poliție că, în calitate de conducător auto, ar fi fost implicat într-un eveniment rutier în care, din vina sa, ar fi avariat un alt autoturism, tamponare care în realitate nu s-a produs. Urmare a documentelor încheiate, cu sprijinul unei alte persoane, conducătorul celui de-al doilea autoturism a solicitat și obținut pe nedrept de la societatea de asigurare despăgubiri în valoare de aproximativ 85.000 de lei, cu titlu de daună autoturism”, se arată în comunicatul IPJ Argeș.

Citește și Restricții de tonaj pe DN 73C

După administrarea probatoriului, tânărul de 24 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *