Web Analytics

A murit Viorel Dumitrașcu, argeșeanul care a ajuns cu o Dacia Duster până la capătul Siberiei

de | 11.03.2022 10:38 | Actualitate

S-a stins din viață Viorel Dumitrașcu, argeșeanul cunoscut pentru expediția organizată până în Siberia cu o Dacia Duster.

Membru al PSD Mioveni, Viorel Dumitrașcu a devenit cunoscut de toți românii după ce, în vara anului 2021, a organizat o expediție de 55 de zile cu o Dacia Duster până la capătul Siberiei, la Magadan.

Traseul a avut 25.500 de kilometri. Mai mult decât atât, în jur de 4.000 de km au fost parcurși pe drumuri neasfaltate care au pus la grea încercare Dusterul.

Citește și:Peste 60 de autoturisme Dacia Duster intră în dotarea Brigăzii 122 Logistice „Muntenia”

Viorel era angajat al uzinei Dacia de peste 25 de ani și era catalogat de prieteni și colegi drept un Dusterist și un aventurier adevărat. El a fost inițiatorul expediției Transsiberian – Mioveni. Dumitraşcu declara atunci că automobilul Duster avea dotări suplimentare, fiind vorba de un troliu, un cârlig de remorcare pe spate, un inversor de tensiune. Maşina avea 110 cai-putere. Viorel Dumitraşcu a mai făcut cu maşina Turul Carpaţilor între 1 şi 15 august 2020, mergând foarte mult pe drumuri forestiere, asta şi pentru a se acomoda cu traseele dificile, potrivit antena3.ro.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *