Web Analytics
scris miercuri, 31.01.2024

A murit un profesor de la UPIT

Un profesor de la Universitatea din Pitești a murit. Acesta era conferentiar universitar doctor in domeniul filologiei, în cadrul Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie.

A murit un profesor de la UPIT

Citește și Primăria Beleți Negrești a fost incendiată. Dosar penal pentru distrugere

Mesajul transmis de conducerea universității: 

“Cu profundă tristețe comunitatea academică a Centrului Universitar Pitești a aflat de trecerea în neființă a celui care a fost TEODOR ZARVĂ,  conferentiar universitar doctor in domeniul filologiei, în cadrul Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie. 

TEODOR ZARVĂ a fost un cadru didactic foarte apreciat în lumea academică piteșteană, contribuind semnificativ prin publicarea a numeroase articole și lucrări de referință în domeniul filologiei. Talentul său pedagogic deosebit și pasiunea pentru limba și literatura franceză  transformau cursurile pe care le preda în adevărate călătorii intelectuale pentru studenți. A influențat generații de studenți atrăgându-i să îmbrățișeze frumusețea limbii franceze și profunzimea operei literare.

Dumnezeul să-l odihnească!

TEODOR ZARVĂ 

s-a născut la 20 ianuarie 1959, în comuna Hârsești județul Argeș. În perioada 1974 – 1978 a urmat cursurile  Liceului Militar Dimitrie Cantemir Breaza. Între anii 1978 – 1981 parcurge cursurile Școlii Militare de Ofițeri activi de transmisiuni Sibiu, în anul 1990  a absolvit facultatea de limbi și literaturi străine din cadrul Universității București. Între  anii 1998 – 2001 urmează cursurile doctorale în în același domeniu, primind distincția ,,Magna cum laudae”.”

Sursă foto: argespress.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *