Web Analytics

A murit marele actor și regizor Constantin Codrescu

de | 14.11.2022 08:25 | Actualitate, Cultură, Home

Constantin Codrescu s-a stins din viață, azi-noapte, la 91 de ani. Informația a fost confirmată de fiica lui, Lăcrămioara Codrescu.

Citește și: Fosta contabilă a Spitalului Județean Argeș, trimisă în judecată. Femeia e acuzată că a furat un milion de euro

Cariera sa a fost una impresionantă, cu precădere în teatru, dar și în televiziune, fiind şi colaborator permanent al redacţiei Teatru la Radio, timp de 45 de ani. Printre rolurile memorabile se numără cel din La moara cu noroc și cel al lui Hamlet, din capodopera lui Shakespeare, jucată în versiune radiofonică la Radio România. Alte producții cinematografice în care a jucat în numeroase: De-aș fi… Harap Alb, Mihai Viteazul, Haiducii lui Șaptecai, Zestrea domniței Ralu, Săptămîna nebunilor, Roșcovanul, Pentru patrie, Capcana mercenarilor, Trandafirul galben, Masca de argint, Colierul de turcoaze, Pădurea de fagi, Totul se plătește, Sezonul pescărușilor, La răscrucea marilor furtuni, Speranța, Bietul Ioanide, Lumini și umbre, Vlad Țepeș.

Citește și: Fosta contabilă a Spitalului Județean Argeș, trimisă în judecată. Femeia e acuzată că a furat un milion de euro

Din 1996 a devenit profesor universitar la Facultatea de Teatru a [Universităţii Ecologice], iar din 2003, profesor universitar la Facultatea de Teatru a Universităţii Spiru Haret.

În 1967 a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. De asemenea, a fost primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *