Web Analytics

A murit generalul Vasile Cândea, Cetățean de Onoare al orașului Mioveni

de | 14.01.2020 18:56 | Actualitate

Marți 14 ianuarie s-a stins din viață general (ret.) prof. dr. Vasile Cândea – Președintele Academiei Oamenilor de Știință din România și Cetățean de Onoare al orașului Mioveni din anul 2011, prieten și colaborator al Consiliului Local Mioveni.

Vasile Cândea este doctorul care i-a salvat viaţa lui Duckadam în 1986, la două luni după finala de la Sevilla, printr-o operaţie complicată la braţul drept.

După cum spune Ion Georgescu, primarul de la Mioveni, ”datorită colaborării dintre administrația locală și prof. dr. Vasile Cândea, prin prisma parteneriatului încheiat între AOSR și Universitatea Politehnica București, în ultimii nouă ani, Mioveniul a găzduit o serie de Sesiuni Știinţifice anuale, un câștig imens pentru comunitate concretizându-se sub forma unui program de master, gratuit pentru tinerii din Mioveni”.

Născut pe 24 mai 1932, de profesie medic militar, Vasile Cândea a avut o strălucită carieră în medicina cardiovasculară și în cercetare, ocupând succesiv cele mai importante funcții în domeniu – director al Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei, director al Institutului de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu Bucureşti şi şef Clinică Chirurgie Cardiacă, profesor consultant la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila. După 45 de ani de activitate, cariera militară a încheiat-o din postura de general de armată cu 4 stele.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii