Web Analytics

A murit fostul senator Radu Baltazar

de | 14.03.2018 18:54 | Actualitate

 radu baltazarS-a stins din viaţă la vârsta de 80 de ani Radu Baltazar, fost senator de Argeş şi fost director adjunct al Teatrului Al. Davila din Piteşti. Un om cu o aleasă cultură, Radu Baltazar s-a născut la Piteşti pe 4 iulie 1937. A absolvit Liceul Nicolae Bălcescu (actualul Colegiu Naţional I.C. Brătianu) în 1954, iar în 1960 a absolvit Facultatea de Drept din Iaşi.
Şi-a desfăşurat mai bine de patru decenii din activitatea profesională în slujba Teatrului Al. Davila. A fost pe rând la Teatrul Al. Davila jurisconsult (1960-1966), consilier juridic şi director adjunct (1966-1992; 1996-2006). Radu Baltazar a fost senator de Argeş (1992-1996), reprezentând Frontul Salvării Naţionale, ulterior, Grupul Independenţilor, şi consilier judeţean din partea Partidului Social Democrat (2000-2004). Memorialist (teatru, muzică, literatură, cinematografie, note de călătorie), a publicat studii, articole şi interviuri, colaborând cu ziarul „Argeşul”, „Cronica română”, „Timpul”, „Curentul” etc. Numele său este legat şi de numeroase interpelări şi dezbateri legislative.
„Personalitate boemă a culturii argeşene, Radu Baltazar a fost unul dintre oamenii care nu s-au văzut pe scenă, dar fără de care spectacolele artistice nu ar fi putut avea loc şi n-ar fi avut strălucire şi succes la public. A fost un om care nu a primit aplauze pe scenă, dar era prezent mereu în spatele activităţii teatrale argeşene. Alături de alţii, a contribuit la existenţa Teatrului «Alexandru Davila» în lumea teatrului românesc, a culturii şi în lumea spectatorilor piteşteni, argeşeni, români şi din alte ţări din Europa.
I-a secondat pe Constantin Dinischiotu, Mihai Radoslavescu, Constantin Zărnescu, Sorin Zavulovici şi Sebastian Tudor, directori ai Teatrului «Alexandru Davila», în perioada 1966-2006, cu o pauză între 1992 şi 1996, când a fost senator de Argeş. Cei care l-au cunoscut şi cu care a lucrat la teatrul din Piteşti îi aduc un ultim omagiu”, este mesajul transmis de echipa Teatrului Al. Davila.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii