Web Analytics
scris luni, 15.05.2023

A murit fostul şef al Casei Regale a României

Arhitectul Dan Badic, fost şef al Casei Regale a României, a încetat din viaţă, iar Majestatea Sa Custodele Coroanei şi principesa Sofia au transmis mesaje de condoleanţe.

A murit fostul şef al Casei Regale a României

Citește și: Cazuri nerezolvate: crimele de la Caracal

„Familia Regală a aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la Domnul a arhitectului Dan Badic, unul dintre cei mai fideli și mai de încredere oameni care au stat alături de Regele Mihai și de Regina Ana, de întreaga Familie Regală, în ultimele trei decenii”, se arată în mesajul transmis. Majestatea Sa Custodele Coroanei a transmis „condoleanţe şi adânca sa compasiune soţiei şi fiicei arhitectului Dan Badic”.

Citește și: 15 Mai 1873: Se stinge din viață Alexandru Ioan Cuza, domnitor al Principatelor Unite, cel  care a pus bazele naţionalităţii româneşti

Din 2001, Dan Badic a fost directorul Casei Majestăţii Sale, atunci când Palatul Elisabeta a redevenit reşedinţă regală. El a ocupat această poziţie mai bine de un deceniu şi, apoi, a rămas pentru Regele Mihai acelaşi om de nădejde, în Elveţia, până la trecerea la cele veşnice a suveranului. În decembrie 2017, la câteva zile după moartea regelui Mihai, Dan Badic a propus canonizarea fostului suveran. Originar din Iași, Dan Badic a absolvit Colegiul Național Sf. Sava în 1949 și a studiat la Institutul Național de Arhitectură Ion Mincu, promoția 1959.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *